ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κόκκινο η Ευρώπη εν αναμονή των εκλογών στις ΗΠΑ

12:05 - 05 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή νέας ηγεσία στο ΚΚ της Κίνας.

Με πτώση άνοιξαν τη Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες κυριαρχούν στη διεθνή ειδησεογρφία, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπολία των δύο προεδρικών αντιπάλων. Την ίδια στιγμή οι αγορές περιμένουν την ψήφιση των νέων διαρθρωτικών μέτρων από την ελληνική βουλή την Τετάρτη, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό κατά πόσο η Αθήνα θα μπορέσει να εκταμιεύσει τη νέα δόση και η κυβέρνηση Σαμαρά να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

 

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,4% στις 273,72 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά -0,62%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 χάνει -0,81% και στη Φρανκφούρτη παρουσίαζει απώλειες -0,69%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται πτώση -1,39%.

 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί  κατά 0,18% και διαμορφώνεται στο $1,2793.

Έναντι του γεν σημειώνει οριακή υποχώρηση 0,1% και διαμορφώνεται στα 103,10.

 

Πτώση στις αγορές της Ασίας


Εν τω μεταξύ, με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές να είναι στο «περίμενε» εν όψει της αυριανής εκλογής νέου Προέδρου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, στις αγορες επικρατεί κλίμα ανησυχίας εξαιτίας και του συνεδρίου του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που ξεκινά την Πέμπτη.

 

Οι επενδυτές παρουσιάζονται επιφυλακτικοί αναμένοντας τη νέα ηγεσία του Κόμματος, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά την πολιτικής της σε ζητήματα οικονομίας. Στους επιμέρους κλάδους, η πτώση που σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ν. Κορέας επηρέασαν αρνητικά τις αγορές της Ασίας.

 

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε κατά -0,48%, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με πτώση -0,48%, ενώ ο Κopsi στην Ν. Κορέα ο δείκτης Kopsi έχασε -0,6%. Επιπλέον, στην Κίνα ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης έκλεισε με απώλειες -0,14%. Αντίθετο, το κλίμα στην Αυστραλία, όπου ο ASX 200 σημείωσε άνοδο -0,4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 05 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.