ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις επιφυλάξεις των επενδυτών

10:18 - 06 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή των νέων ηγεσιών σε ΗΠΑ και Κίνα.

Οι αμερικανικές εκλογές συνεχίζουν να επηρεάζουν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς οι αποφάσεις για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμους θα παρθούν από τη νέα ηγεσία που θα λάβει θέση στο Λευκό Οίκο και θα κρίνει τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία.

Παράλληλα, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα, το κυβερνόν Κομμουνιστικό Κόμμα καλείται να εκλέξει τη νέα γενιά ηγετών, που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν από τη νέα ηγεσία τι επιλογές θα κάνει για την πορεία της κινεζικής οικονομίας προκειμένου να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

 

Κέρδη παρουσιάζουν τα χρημαστιστήρια στην Ευρώπη, που δεν ακολουθούν το μεικτό κλίμα που επικράτησε στην αμερικανική και ασιατική αγορά.

Θετικά νέα για την ARM Holdings Plc. Η Apple ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχομενο να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel Corp στους προσωπικούς Η/Υ με αντίστοιχα ενεργειακά chip της ARM Holdings. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη για αντίστοιχα chip στις συσκευές iPhone και iPad . Θετικά νέα και στη Γερμανία καθώς η BMW παρουσίασε υψηλότερα κέρδη, απ' όσα ανέμεναν οι αναλυτές. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2 δισεκ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναν 1,74 δισεκ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Τέλος, κέρδη ύψους 297 εκατομμυρίων λιρών (475 εκατ. Δολαρίων) προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε η εταιρεία λιανικού εμπορίου Marks&Spencer's, αντί 279,5 εκατομμυρίων λιρών που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, άνοδο +0,2% παρουσιάζει ο Euro Stoxx 50, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,16%, ο DAX κινείται θετικά με +0,10%, ενώ κέρδη παρουσιάζει στο Παρίσι ο CAC 40 με +0.13%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται με άνοδο 0,09%.

 

 

 

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

 

Αντίθετο το κλίμα αναμονής επηρέασε τα ασιατικά χρηματιστήρια, που έκλεισαν με μεικτά πρόσημα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei υποχώρησε -0,4%, όπου η μικρή ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου, με αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές και με τις μετοχές της Sony να παρουσιάζουν απώλειες 1,8%. Αντίθετα, η Toyota παρά τα προβλήματα στην κινεζική αγορά με την πρόσφατη κρίση είδε άνοδο των κερδών της κατά 0,9%.

 

 

Αρνητικά κινήθηκε στην Κίνα ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης υποχώρησε κατά -0,6%, με τις εταιρείες real estate και μεταλλευμάτων να καθοδηγούν το καθοδικό κλίμα. Οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων εταιρειών real estate, Glemdale Group και Poly Real Estate Group, υποχώρησαν 1,8% και 1,7% αντίστοιχα.

 

Απώλειες παρουσίασε στο Χονγκ Κονγκ και ο δείκτης Hang Seng που έκλεισε με πτώση -0,2%. Εκεί όμως, η Foxconn - που συνεργάζεται με την Apple στην κατασκευή των συσκευών iPhone και iPad - παρουσίασε σημαντική άνοδο των μετοχών, που παρουσίασαν κέρδη 4,4%.

 

Αντίθετα, θετικό ήταν το κλίμα στη Νότια Κορέα όπου ο Kopsi έκλεισε με κέρδη +1,1%, ενώ αντίστοιχα η αγορά της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 0,2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 06 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.