ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες εν όψει των εξελιξεων στην ευρωζώνη

15:31 - 09 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο επικρατεί στην αγορά της Αθήνας

Προς απώλειες 2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατευθύνονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να αυξάνουν την πίεση προς τα κάτω, ενώ η ανησυχία για την κρίση στην ευρωζώνη δεν επέτρεψε στους επενδυτές να ευφησυχαστουν με τα θετικά οικονομικά δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα η Κίνα. Οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, τη στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες παρουσιάζουν θετικά στοιχεία, ενώ οι τράπεζες και οι πετρελαϊκές έχουν απώλειες.

Οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, τη στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες παρουσιάζουν θετικά στοιχεία, ενώ οι τράπεζες και οι πετρελαϊκές έχουν απώλειες.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,58%, στο Παρίσι ο CAC 40 παρουσιάζει απώλειες -0,31%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με πτώση στο -0,49%, ενώ στη Φρανκφουρτη ο DAX χάνει -0,98%.

Από τις φαρμακοβιομηχανίες η Novo Nordisk παρουσιαζει θεαματική άνοδο 8,8%, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι στηρίζει ένα απο τα προϊόντα ινσουλίνης της εταιρείας.

Στις τράπεζες, οι μετοχές της γαλλικής Credit Agricole υποχωρούν κατά -3,21%, ενώ στις πετρελαϊκές, οι μετοχές της BP παρουσιάζουν πτώση -2,49%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 255 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία της Αλάσκα για τη διαρροή πετρελαίου το 2006.

 

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο στην αγορά της Αθήνας

Οριακές είναι οι διαπραγματεύσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δουλεύει στο ρελαντί, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αν δεν ξεκαθαρίσει το κεφαλαιώδες ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο γενικός δείκτης κινείται μεταξύ των 800 μονάδων και των 780, με τις συναλλαγές ιδιαίτερα υποτονικές, λίγο πάνω από τα 29,91 εκατ. ευρώ. Κάποιες εντολές που έχουν βγει στις τράπεζες, δεν είναι αρκετές προκειμένου να αλλάξουν την τάση. Coca Cola, OΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ και ΔΕΗ φρενάρουν την αγορά λόγω των μικρών διακυμάνσεων τους. Στον αντίποδα, ισχυρότερες εντολές αγορών έχουν βγει στην Πειραιώς, την Alpha και την Eurobank, αλλά δείχνουν ιδιαίτερα εύθραυστες σε αυτό το περιβάλλον ανασφάλειας που χαρακτηρίζει τη χρηματιστηριακή αγορά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.