ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλά κέρδη και απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:01 - 12 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Τα βλέμματα των αγορών στη συνεδρίαση του Eurogroup

 

Σε στάση αναμονής βρίσκονται σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη, εν οψει του κρίσιμου έκτακτου Eurogoup, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ωστόσο, παρότι στην Αθήνα υπερψηφίστηκαν το Πολυνομοσχέδιο και ο Προϋπολογισμός του 2013, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η τρόικα δεν θα παραδώσει την έκθεσή της σήμερα, προκαλεί νευρκότητα στις αγορές. Επιπλέον, αρνητικά επηρέασε τους δεικτες η ανακοίνωση της Ιαπωνίας, ότι η οικονομίας βρέθηκε σε ύφεση το γ΄τρίμηνο με το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 0,9%.

Ο Eurostoxx παρουσιάζει οριακή άνοδο +0,03%, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο FTSE 100 κερδίζει +0,31% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται με θετικο πρόσημο +0,29%. Στο ίδιο κλίμα το Παρίσι ο CAC 40 παρουσιάζει άνοδο +0,02%, αντιθέτως στη Μαδρίτη ο iBEX 35 υποχωρεί κατά -0,58%.

Στην Ιταλία οι μετοχές της Telecom Italia εκτοξεύθηκαν κατά +6,30%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Ναγκίμπ Σαουίρις ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτή.

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι μετοχές της Davide Campari-Milano, που παρουσιάζουν απώλειες 3,61% , καθώς η εταιρεία αλκοολούχων ποτών εκτιμά ότι οι πωλήσεις στην Ιταλία θα παραμείνουν σε αρνητικό πρόσημο για τέταρτο τρίμηνο. mong notable movers in Europe in Επιπλέον, με άνοδο +2,08% κινούνται οι μετοχές της ενεργειακής Moeller –Maersk, μετά τα θετικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Ωστόσο, στη Γερμανία η BMW βλέπει τις μετοχές της να υποχωρούν κατά -0,44%, ενώ η Deutsche Bank παρουσιάζει μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι μετοχές της υποχωρούν κατά 0,5%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.