ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδος στις αγορές της Ασίας με τη νέα ηγεσία της Κίνας να ανακοινώνεται την Πέμπτη

11:33 - 14 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Η ανάδειξη της νέας γενιάς ηγετών της Κίνας έκανε τους επενδυτές να ξεχάσουν τα προβλήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ήπια άνοδο σημείωσαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια εν αναμονή της νέας ηγεσίας της Κίνας. Η ολοκλήρωση του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έκανε τους επενδυτές να ξεχάσουν για λίγο τον αγώνα δρόμου των ΗΠΑ για την αποφυγή του Fiscal Cliff και τα προβλήματα στην Ευρώπη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε +0,8%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 σημείωσε άνοδο +0,2%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο και ο Taiex στην Ταϊβάν έκλεισαν με κέρδη +0,1%.

Στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης βρέθηκε σε θετικό έδαφος κι έκλεισε με +0,37%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ύστερα, από μία αμφιταλάντευση μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, ολοκλήρωσε με +0,23%.

 

Στο Τόκιο, κέρδη παρουσίασαν οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Οι μετοχές της Sony έκλεισαν με άνοδο +1,05%, ενώ η Renesas Electronics είδε τις μετοχές της να κερδίζουν +4,67%. Περιορισμένα κέρδη παρουσίασε και η Panasonic με τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά +0,78%.

Στην κορυφή βρέθηκε και η Sharp (+7,24%) που βγαίνει κερδισμένη από τις αναφορές, οτι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Microsoft για μια μεγάλη επένδυση.

Αλλά και στη Νότια Κορέα, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίες παρουσίασαν κέρδη. Η Samsung βρέθηκε με +044% στις μετοχές της, ενώ οι μετοχές της LG βελτιώθηκαν κατά +4,59%. Την πρωτιά πήρε η SK Hynix με +4,93%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 14 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.