ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθοδικά η Ευρώπη λόγω ΗΠΑ και Γάζας

11:31 - 15 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πτώση και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την Ιαπωνία

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκινήσαν σε καθοδικό ρυθμό τις συνδριάσεις τους, με τ αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα που σημειώνουν πολλές επιχειρήσεις κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη να επηρεάζουν προς τα κάτω τους δείκτες. Οι απώλειες που σημειώσαν νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, έχουν αρντηικό αντίκτυπτο στις αγορές της Ευρώπης


Ακόμα, οι ανησυχίες για το fiscal cliff στις ΗΠΑ επηρεάζουν και σήμερα τους ευρωπαΐους επενδυτές, ενώ η επαπειλούμενη νέα σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει εντείνει το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές.

 

Ο FTSE πέφτει κατά 0,5% στις 5,695 μονάδες.

 

Ο CAC χάνει 0,3% στις 3,387 μονάδες.

 

O DAX υποχωρεί 0,4% στις 7,070 μονάδες.

 

O IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 7,653 μονάδες ενώ και ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,5% στις 15,162 μονάδες.

 

Ασία

 

Σημαντική πτώση σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί η αγορά της Ιαπωνίας που σημειώνει σημαντικά κέρδη σε εκλογικό ρυθμό.

 

Ο λόγος της πτώσης στους περισσότεροτς δείκτες οφείλεται στην Κίνα, μιας και οι επενδυτές θεωρούν ότι η νέα ηγεσία της χώρας που εξέλεξε το «Κομμουνιστικό» Κόμμα, δεν θα πάρει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς.

 

Ακόμα, οι απώλειες που σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall, επηρεάζουν αρνητικά και την Ασία. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του, και οι αναφορές του πως «πρέπει να φορολογηθούν παραπάνω τα υψηλά εισοδήματα» δεν εξάλειψαν το φόβο περί «δημοσιονομικού γκρεμού» που αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της αμερικανικής αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Στην Ιαπωνία, οι όλο και περισσότερο διαδεδομένες φήμες για έκτακτες εκλογές το Δεκέμβριο, έχουν «φτάξει» τις αγορές, που βλέπουν με καλό μάτι μια ενδεχόμενη εναλλαγή στην  ηγεσία της χώρας.

 

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,9% και ο Topix με κέρδη 2,1%.

 

Στην Ν. Κορέα, ο Kopsi έγραψε απώλειες 1,2% ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε κατά 0,9%.


Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης έπεσε κατά 1,1%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.