ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Καμία διάθεση για ρίσκο

17:08 - 20 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στη Wall μετά από τα χθεσινά κέρδη, συνεχίζουν καθοδικά οι ευρωαγορές. «Σπάει» το 1,28 το ευρώ

Οι περισσότερες εντολές πώλησης έχουν βγει και πάλι στις τράπεζες, με την Πειραιώς και την Κύπρου να υποχωρούν πάνω από 4%, πάνω από 4% υποχωρεί και ο Μυτιληναίος.

Άνω του 3% η πτώση στην Εθνική και πάνω από 1,5% υποχωρεί η Alpha. Ανάχωμα στην πτώση από την Coca Cola και την Eurobank που σημειώνουν άνοδο, λίγο πάνω από 1%. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ και γενικότερα δεν υπάρχει διάθεση για την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.

 

 

Wall

 

Με απώλειες άνοιξη αμερικάνική αγορά τη σημερινή συνεδρίαση της, μετά από τα πολύ μεγάλα κέρδη που σημείωσε χθες. Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για εξασφαλίσουν αυτά που έβγαλάν, ενώ σημαντικό ρόλο για την κάθοδο που παρατηρείται έχει η πτώση της μετοχής της Hewllett - Packard, που χάνει 12%.


Ακόμα, το μπεδεμένο σκηνικό που υπάρχει από την Ευρώπη για την πορεία επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος καθιστά ανήσυχες τις αγορές. Η χασούρα στη Wall συμβαίνει παρά τα θετικά στοιχεία από τις αιτήσεις ανεγέρσεων κατοικιών, που σημείωσαν αύξηση άνω του 3%.


Ο Dow υποχωρεί κατά 0,4% στις 12,743 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,1% στις 2,911 μονάδες.

O S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 1,384 μονάδες.

 


Ευρώπη

 

Tα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν πτωτικά τις συνεδριάσεις τους, μένοντας στο ίδιο κλίμα με το οποίο άνοιξαν το πρωί, με την υποβάθμιση της Γαλλίας από την Moody's να επηρεάζει τις κινήσεις όλων των δεικτών.

 

Η απώλεια του τριπλού Α για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει οδηγήσει σε γενικευμένη πτώση τον τραπεζικό κλάδο, που με τη σειρά του,  ηγείται των απωλειών στις ευρωαγορές. Τα χρηματιστήρια κατάφεραν να περιορίσουν σε μικρό βαθμό τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, ωστόσο το σκηνικό παραμένει αρνητικό, με τους επενδυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση του Eurogroup και το αν θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.


Ακόμα, μια σειρά αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν αρκετές επιχειρήσεις συμβάλει στη χασούρα των αγορών.


O FTSE σημειώνει πτώση 0,2% στις 5,727 μονάδες, με τις απώλειες που έχουν οι μετοχές των Barclays και Vodafone να ωθούν προς τα κάτω την αγορά του Λονδίνου.

 

Ο CAC πέφτει 0,1% στις 3,439 μονάδες, με τη χασούρα που έχουν οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου να ρίχνουν την αγορά της Γαλλίας.


O DAX ανεβαίνει 0,1% στις 7,136 μονάδες.

 

O IBEX 35 πέφτει κατά 0,5% στις 7,723 μονάδες, ενώ αρνητικά κινείται και ο FTSE MIB στο Μιλάνο που υποχωρεί κατά 0,7% στις 15,190 μονάδες.

 

Το ευρώ ενισχύεται οριακά σε σχέση με το δολάριο στο 1,2803 δολ. αφού πρώτα έπιασε υψηλό αντίστοιχο της 7ης Νοεμβρίου στο 1,28213 δολ.


Παράλληλα το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 81,49 γεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 20 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.