ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα θετικά στοιχεία από την Κίνα «φρεσκάρουν» τα ασιατικά χρηματιστήρια

11:59 - 22 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, ήρθε να επιβεβαιώσει τη βελτίωση που παρουσιάζει η οικονομία της Κίνας, δίνοντας έτσι έναν αέρα αισιοδοξίας στις αγορές της Ασίας.

 Τα περισσότερα χρηματιστήρια ακολούθησαν το θετικό ρεύμα και έκλεισαν με άνοδο.

Στην Ιαπωνία η περαιτέρω αποδυνάμωση του γεν έδωσε ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας οδηγώντας το Nikkei σε κέρδη +1,1%. Την ίδια στιγμή στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε κατά +1%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,82%. Κέρδη και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, οποίος αρχικά κινούνταν πτωτικά, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των θετικών ειδήσεων από την Κίνα σημείωσε θετική στροφή και έκλεισε με άνοδο +1,12%.

Από την άλλη πλευρά, το χρηματιστήριο της Σαγκάης δεν απορρόφησε τα κέρδη από τα βελτιωμένα δεδομένα της κινεζικής οικονομίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης να υποχωρήσει κατά -0,72%.

Θετικά τα νέα και για τις περισσότερες ασιατικές εταιρείες. Στο Χονγκ Κονγκ η China Resources Land είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά +3,58%, ενώ οι μετοχές της Hengan International Group Ltd. ενισχύθηκαν κατά +1,45%. Θετικά τα αποτελέσματα και από τη Σεούλ, όπου η Hyundai Engineering & Construction Co. βρέθηκε στο +1,94%, ενώ η Kia Motors Corp. είχε άνοδο +2,01%.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία οι εταιρείες επωφελήθηκαν από την αποδυνάμωση του γεν. Οι μετοχές της Sharp Corp. εκτινάχθηκαν στο +3,75%, ενώ για τη Honda Motor Co. η άνοδος έφτασε στο 3,50%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.