ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στα ψηλά ενός μηνός το Χ.Α.

14:51 - 23 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Nευρικότητα στην Ευρώπη.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στο Χ.Α., αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, που τελούν εν αναμονή μιάς συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., αλλά της συμφωνίας για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Ως προς το δεύτερο, για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί έκτακτο teleconferance των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, κατά το οποίο αναμένεται να προετοιμαστεί το eurogroup της Δευτέρας. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας δήλωσε την Πέμπτη ότι η απόσταση για να κλείσει η συμφωνία είναι 10 δισ. ευρώ. Οι επενδυτές ωστόσο, εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής με προσεκτικές και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, κυρίως σε χαρτιά που “έτρεξαν” τις τελευταίες μέρες. Στις τράπεζες διατηρείται μικρή δυναμική, με την ΕΤΕ να σκαρφαλώνει προς το 1,80, η Eurobank, στα 0,91 και η Πειραιώς πάνω από τα 0,46 ευρώ, ενώ οριακές είναι οι διακυμάνσεις στην Alpha, που διαπραγματεύεται στο 1,94 ευρώ. Κατά τα άλλα, η αγορά επιβραβεύει τα ΕΛΠΕ για τα αποτελέσματα 9μήνου, καταγράφοντας άνοδο πάνωαπό 3%, στα 7,5 ευρώ διαπραγματεύεται η μετοχή της Motor Oil, που διαπραγματεύεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα έτους. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, λίγο πάνωαπό τα 32 εκατ. ευρώ.

Ευρώπη

Νευρικότητα επιδεικνύουν οι αγορές στην Ευρώπη, καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Το σκληρό παζάρι των «27» και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, συγκρατεί τους επενδυτές με αποτέλεσμα οι δείκτες, ενώ ξεκίνησαν με άνοδο στη συνέχεια άρχισαν να υποχωρούν και βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Το Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,26%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο παρουσιάζει πτώση -0,02%, ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει -0,08%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έχει απώλειες -0,12%. Αντίστοιχη η εικόνα από την Μαδρίτη στον IBEX 35, που βρίσκεται στο -0,57%.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη +7,00% κινούνται οι μετοχές της φιλανδικής εταιρείας επεξεργασίας μετάλλουOutotec Oyj , τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες εξόρυξης βρίσκονται σε πτώση, όπως η Anglo American PLC (-0,53%).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.