ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ασιατικές αγορές «πανηγυρίζουν» τη συμφωνία για την Ελλάδα

10:43 - 27 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Άνοδο παρουσίασαν την Τρίτη οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την επίτευξη της πολυαναμενόμενης συμφωνίας στο Eurogroup για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι επιφυλάξεις για την κερδοφορία των κινεζικών επιχειρήσεων, δεν επέτρεψαν τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ να βρεθούν σε θετικό έδαφος.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei κέρδισε +0,37%, ο Kospi στη Σεούλ ενισχύθηκε κατά +0,87%, ο Taiex στην Ταϊβάν πρόσθεσε +0,31% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο +0,74%.

Από την άλλη πλευρά στα χρηματιστήρια της Κίνας, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,03%, ενώ ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη είχε απώλειες -1,30%.

Η πτώση στο χρηματιστήριο της Σαγκάης δεν αναστράφηκε ακόμη και μετά τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Γραφείο Στατιστικής, που δείχνουν εκτόξευση των κερδών στη βιομηχανία κατά 20,5% τον Οκτώβριο, που επιβεβαιώνουν τη βελτίωση των μακρο-οικονομικών συνθηκών.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά έρχονται εν μέσω αμφιβολιών, που εκφράζουν αναλυτές για την πορεία των κερδών των κινεζικών εταιρειών.

Στο Τόκιο, οι μετοχές της Kansai Electric Power σημείωσαν άνοδο +3,6%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία υπέβαλε αίτημα για να αυξήσει τις τιμές στο οικιακό τιμολόγιο. Από την άλλη πλευρά απώλειες είχαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Honda (-1,37%) και Toyota (-1,26%).

Στη Σεούλ μεγάλη άνοδο οι μετοχές της Kia Motors (+2,94%) και της Hyundai Motor (+3,69%), ενώ η Samsung Electronics είδε τις μετοχές της να ενισχύονται κατά (+0,85%).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 27 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.