ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση σε μία... δόση για το Χ.Α.

13:16 - 27 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με τον χειρότερο τρόπο υποδέχεται η αγορά τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί σε αρνητικό πεδίο και οι τράπεζες, ενόψει του νέου κουρέματος, το οποίο μπορεί να σημαίνει και νέα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή τους να υποχωρούν σε ποσοστό 5%. Μόνο στη Eurobank, οι απώλειες ξεπερνούν το 7% και στην Πειραιώς οι απώλειες πλησιάζουν το 6,5%. Ίδια εικόνα και στην ΕΤΕ που καταγράφει πτώση πάνωαπό 7% και η Alpha πάνω από 5%. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κάτω και από τις 840 μονάδες, με τις συναλλαγές ιδιαίτερα σημαντικές, αν και καθαρά πτωτική η σημερινή συνεδρίαση. Ο τζίρος διαμορφώνεται πάνω από τα 32 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η απόδοση του δεκαετούς βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτά της περασμένης εβδομάδας, στο 16,2%. Οι μετοχές του 20άρη που ενισχύονται είναι ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ λόγω ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων και ακολούθως η ΜΕΤΚΑ, όπου εγχώριοι και ξένοι οίκοι ανεβάζουν την τιμή στόχο.

 

Ευρώπη

 

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μελών της τρόικας, που θα αποφέρει στην Ελλάδα τη δόση των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται +0,54%, με την Banco Santander να κερδίζει +0,95%, ενώ η BNP Paribas παρουσιάζει απώλειες -1,83%. Κέρδη και στη Φρανκφούρτη με τον DAX να παρουσιάζει άνοδο +0,66%, στο Παρίσι ο CAC40 ανεβαίνει κατά +0,74% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,48%. Στο βρετανικό χρηματιστήριο οι μετοχές της Royal Bank of Scotland ενισχύονται +2,95%. Κέρδη +0,80% καταγράφει στη Μαδρίτη ο IBEX 35, καθώς η χθεσινή συμφωνία είναι ένας καλός οιωνός και για την Ισπανία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.