ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρίδι οι τράπεζες για το Χ.Α.

15:38 - 28 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζει καθοδικά η Ευρώπη.

Τα επίπεδα άνω των 800 μονάδων διατηρεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α. από τις 19 Νοεμβρίου, εξέλιξη που δείχνει τις αντοχές της εγχώριας χρηματιστηριακής. Λίγο – πολύ, η επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν αναμενόμενη, οπότε οι περιορισμένου εύρους διακυμάνσεις της ;αγοράς, κρίνονται σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμες. Εκείνο που περιμένουν οι επενδυτές είναι η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την χώρα και βεβαίως το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάκαμψη. Ο γενικός δείκτης κινείται σε αρνητικό πρόσημο, λίγο κάτ5ωαπό τις 840 μονάδες, με τις συναλλαγές να ξεπερνούντα 40 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες βρίσκονται και πάλι υπό πίεση, αφού πρόκειται να υποστούν ένα νέο “κούρεμα” μέσω του προγράμματος επαναγοράς χρέους. Μεγάλες απώλειες άνω του 5% για την CPB και κοντά στο 4% για την Κύπρου, 4,5% υποχωρεί η Εθνική, η οποία έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων, άνω του 3% υποχωρεί η Eurobank, στα 0,763 ευρώ και σχεδόν κατά 3% υποχωρεί η Alpha, στο 1,63 ευρώ. Από την αρνητική εικόνα του ταμπλό διαφοροποιούνται Τιτάνας, Ελλάκτωρ και Coca Cola, με μικρά όμως, κέρδη.

Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια συνεχίζουν καθοδικά τις συνεδριάσεις τους, στο ίδιο κλίμα με το οποίο ξεκίνησαν το πρωι, με το φόβο του fiscal cliff στις ΗΠΑ να επηρεάζει για άλλη μια φόρα αρνητικά τις παγκόσμιες αγορές.

Ακόμα, οι πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος σε όλη την επικράτεια της Ευρωζώνης, καθιστούν ανήσυχους τους επενδυτές, με αποτέλεσματα τις απώλειες στους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Ο FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5,784 μονάδες, με τις πιέσεις που δέχονται οι μετοχές των Rio Tinto, Biliton να ρίχνουν το Λονδίνο.

O CAC χάνει 0,3% στις 3,490 μονάδες, με τους τίτλους των BNP Paribas και Societe Generale να οδηγούν αρνητικά την αγορά του Παρισίου.

O DAX σημειώνει απώλειες 0,2% στις 7,320 μονάδες, ωθούμενος αρνητικά από τις μετοχές των Deutsche Bank - Commerzbank.

Ο ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,9% στις 7,788 μονάδες και ο FTSE MIB πέφτει 0,3% στις 15,434 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.