ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό κλίμα τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεικτά πρόσημα

11:09 - 04 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Τάσεις υποχώρησης παρουσίασαν την Τρίτη τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Νοέμβριο, σ' αντίθεση με την αύξηση που παρουσίασε στην Κίνα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε -0,27%, στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε -0,25% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 βρέθηκε στο -0,62%, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει το επιτόκιό της.

Αντίθετα, θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές της Κίνας, όπου ο Hang Seng βρίσκεται στο +0,12%, ενώ στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης ενισχύθηκε +0,78%.

Το κλίμα στις ασιατικές αγορές επηρεάστηκε από την υποχώρηση των δεικτών στις ΗΠΑ, καθώς η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απρόσμενα τον Νοέμβριο, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για την αντιμετώπιση του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Στις ασιατικές αγορές ήταν η ημέρα των αεροπορικών εταιρειών. Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Cathay Pacific υποχώρησαν κατά -1,05%, καθώς σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, οι αεροσυνοδοί είχαν δώσει διορία στη διοίκηση της εταιρείας έως τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, να απαντήσουν στις απαιτήσεις τους για τους μισθούς ή θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Επιπλέον στο χρηματιστήριο της Σαγκάη, απώλειες κατέγραψαν αρχικές οι μετοχές της Air China, ωστόσο στη συνέχεια έκλεισαν με άνοδο +0,22%, ενώ η China Eastern Airlines είδε τις μετοχές της να κερδίζουν +0,68%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 04 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.