ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγάλο πακέτο της Folli Follie ζωντάνεψε το Χ.Α.

14:25 - 06 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Θετικό κλίμα στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και μάλιστα με μεγάλο τζίρο που ξεπερνάει τα 72 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλο πακέτο στη μετοχή των Folli Follie, 4,5 εκατ. τεμαχίων που αντιστοιχεί στο 6,86% του μετοχικού κεφαλαίου, στη τιμή των 9,3 ευρώ. Πωλητής του πακέτου ήταν η Πειραιώς, το οποίο απέκτησε το fund ΤPG. Πρόκειται για μετοχές που “κληρονόμησε' στην Folli Follie η Πειραιώς από την Αγροτική Τράπεζα. Ισχυρή, κατά τα άλλα, είναι η αντίδραση που έχει βγει στις τράπεζες, με την Εθνική και την Eurobank να ανακάμπτουν με κέρδη 7,4% και 6,6%, στα 1,44 και 0,725 ευρώ αντίστοιχα. Κέρδη κοντά στο 5% καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς, στα 0,41 ευρώ, πάνω από 5% ενισχύεται η μετοχή των Folli και λιγότερο, κατά 3,6% ενισχύεται η Alpha, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα. Κατά τα άλλα, το καλό κλίμα στην αγορά, που έχει οδηγήσει τον δείκτη στα επίπεδα των 833 μονάδων, έχει μεταδοθεί και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Πάνω από 4% ενισχύονται MIG και Motor Oil, ισχυρά κέρδη για την Frigoglass, πάνω από 2% ενισχύονται ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Jumbo. Ο συνολικός τζίρος ξεπερνάει τα 72 εκατ. ευρώ.

 

Ευρώπη

 

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Ο Stoxx Europe 600 κινείται με άνοδο +0,69%, παρουσιάζοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Κέρδη και για τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Αεροναυτικής Εταιρείας EADS, που εκτινάχθηκαν στο +6,68%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του μετοχικού της σχήματος. Θα αντικαταστήσει το σημερινό σχήμα με αυτό της «κανονικής κρατικής εταιρείας», το οποίο θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής της Daimler και της Lagardere στην EADS. Η Daimler ανακοίνωσε ότι πούλησε ήδη 7,5% των μετοχών της EADS, που είχε στην κατοχή της, κάτι που οδήγησε σε άνοδο +0,92% τις μετοχές της, ενώ οι μετοχές της Lagardere κέρδισαν +1,57%.

Παράλληλα, τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της συνάντησης για την κατάρτιση της μηνιαίας πολιτικής της.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 0,75%. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επαναλάβει ότι η τράπεζα είναι και τυπικά έτοιμη να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, κέρδη παρουσιάζουν στο Λονδίνο ο FTSE 100 με +0,39%, ο DAX στην Φρανκφούρτη με +1,19%, ο CAC 40 στο Παρίσι με +0,63% και ο IBEX στη Μαδρίτη με +0,63%.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 06 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.