ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη εν όψει των ανακοινώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ

12:30 - 07 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Θετικά πρόσημα στην Ασία, πτώση στον Nikkei.

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, με τις πετρελαϊκές εταιρείες να οδηγούν στην άνοδο και τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και τη σταθερότητα στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 ανεβαίνει κατά +0,14%, ενισχύοντας τα κέρδη της χθεσινής ημέρας, που έκλεισε στο υψηλότερο σημείο για το 2012. Οι πετρελαϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν μεγάλα κέρδη, εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Οι μετοχές της γαλλικής Total ενισχύονται κατά +0,26%, βοηθώντας τον CAC 40 να κερδίζει +0,25%. Από την άλλη πλευρά η BP παρά την αρχική άνοδο, έχει απώλειες -0,16%. Ωστόστο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει άνοδο +0,0051%. Κέρδη και για τον DAX στη Φρανκφούρτη που φτάνει στο =0,14%.

Σημαντική άνοδο (+2,67%) παρουσιάζουν οι μετοχές της Nokia, η οποία ενισχύεται μετά τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Κίνας για το Lumia.

 

Θετικά πρόσημα στην Ασία


Άνοδο παρουσίασαν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια, μ' εξαίρεση το Τόκιο, εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε οριακά κατά +0,04% και έφτασε στα επίπεδα του Αυγούστου 2011, ενώ στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης παρουσίασε άνοδο +1,60% ξεφεύγοντας από την αρνητική εικόνα που τον είχε οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Κέρδη παρουσίασε και ο Kospi στη Σεούλ με +0,40%, αλλά και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία που έκλεισε με +0,94%. Αντιθέτως, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Nikkei στην Ιαπωνία, που είχε απώλειες -0,19%, παραμένοντας όμως στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 7 μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.