ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικά ξεκίνησε η Wall, απωλειών συνέχεια για την Ευρώπη

17:52 - 10 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής στο Χ.Α.

Η αμερικανική αγορά ξεκίνησε στο όριο τις συνεδριάσεις της, με το αρνητικό κλίμα από την Ετρώπη λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία και την επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι να αναστατώνουν τους δείκτες παγκοσμίως, ενώ οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο του «δημοσιονομικού γκρεμού» για την οικονομία των ΗΠΑ να συνεχίζουν να εντείνονται.

 

Ο Dow ανεβαίνει κατά 0,1% στις 13,166 μονάδες.

 

O Nasdaq χάνει 0,03% στις 2,978 μονάδες.

 

O S&P 500 υποχωρεί 0,08% στις 1,954 μονάδες.

 

 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού – των αυξήσεων φόρων και περικοπών δαπανών που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αυτόματα από το επόμενο έτος –  παραμένουν στο επίκεντρο.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόνερ, συναντήθηκαν την Κυριακή για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες για να συζητήσουν για το δημοσιονομικό γκρεμό, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

 

Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών διευκρίνισαν ότι οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνομιλίες. Στο μεταξύ, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι φέρεται να εξετάζουν την πρόταση του Αμερικανού προέδρου για αύξηση των φορολογικών συντελεστών στους πιο πλούσιους Αμερικανούς.

 

 

Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να υποχωρούν με μικρότερες απώλειες από αυτές που είχαν νωρίτερα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι εν όψει των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία, με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να ανακοινώνει ότι θα παραιτηθεί μετά την επικύρωση του προϋπολογισμού του 2013.

 

Ο FTSE κερδίζει 0,03% στις 5,916 μονάδες.

 

O CAC μένει σταθερός στις 3,606 μονάδες.

 

O DAX υποχωρεί 0,04% στις 7,515 μονάδες.

 

O IBEX σημειώνει απώλειες 1,06% στις 7,766 μονάδες.

 

O FTSE MIB γράφει μεγάλη χασούρα κατά 2,56% και διαμορφώνεται στις 15,297 μονάδες.

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές, με τους αναλυτές να προεξοφλούν ότι η Ιταλία μπαίνει σε περίοδο αστάθειας, κάτι που αποτελεί βαρίδι απωλειών για το χρηματιστήριο του Μιλάνου.

 

 

Χ.Α.

 

Οριακές και μικρές είναι οι διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει ολοκλήρωσης του buy back, αύριο Τρίτη, μετά την παράταση που δόθηκε, ενώ εκφράζεται ανησυχία για την πορεία της ευρωζώνης, μετά την απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Μάριο Μόντι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Επιπρόσθετα, ανησυχεί τις αγορές η νέα κάθοδος Μπερλουσκόνι στη μάχη για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας.

 

Ήδη τα Ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα, ενώ κλυδωνισμοί παρατηρούνται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για το Χ.Α., οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι “χτίζει” βάση στην περιοχή άνω των 830 μονάδων, με τις συναλλαγές όμως, ιδιαίτερα χαμηλές. Οι οποίες, όσο πλησιάζει η εορταστική ραστώνη, τόσο θα μειώνονται.

 

Τον πρώτο λόγο της ανόδου, δεν τον έχουν οι τράπεζες, αλλά τα μη τραπεζικά χαρτιά. Ισχυρή κίνηση παρατηρείται στην MIG,που καταγράφει κέρδη πάνω από 7%, στην Ιντραλότ, πάνω από 4%, Jumbo και ΔΕΗ που ενισχύονται σχεδόν κατά 3%. Eντολές αγορών έχουν βγει ακόμα σε Μυτιληναίο, Eurobank και Frigoglass με κέρδη κοντά στο 2%. Οι συναλλαγές πάντως, διαμορφώνονται κάτω από τα 25 εκατ. ευρώ, ενδεικτικές της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 10 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.