ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκλογικά» κέρδη στο χρηματιστήριο του Τόκιο

09:38 - 17 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μεγάλη άνοδο κατέγραψε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία, μετά την εκλογική νίκη του συντηρητικού κόμματος, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) που επανέρχεται στην εξουσία μετά από 3 χρόνια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιούργησε προσδοκίες, ότι η δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και θα καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό.

Έτσι, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο +0,94%, με το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης να βρίσκεται πάνω από το 1,5%. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο από τον μήνα Απρίλιο για το χρηματιστήριο του Τόκιο. Σημαντικός παράγοντας για την άνοδο των μετοχών στο Τόκιο, είναι η συνέχιση της αποδυνάμωσης του γεν έναντι του δολαρίου (-0,43%), με το δολάριο να αντιστοιχεί σε 84,14 γεν. Την ίδια στιγμή, κέρδη +0,45% κατέγραφε στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα χρηματιστήρια στην Ασία βρέθηκαν στο κόκκινο καταγράφοντας σημαντικές απώλειες εξαιτίας της απογοήτευσης των επενδυτών από την αδυναμία συμφωνίας στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού γκρεμού, αγνοώντας όμως τα θετικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει περαιτέρω τις εξαγωγές της Ιαπωνίας και με τη σειρά τους οδηγούν σε άνοδο των τιμών των μετοχών των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών.

Η μεγάλη κερδισμένη είναι η Sharp με τις μετοχές της να εκτινάσσονται κατά +11,90%. Ακολουθούν, η Nissan με +1,78%, η Mazda Motor με +1,40% και της Sony με +1,43%.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα στο Χονγκ Κονγκ ήταν διαφορετική με τις ενεργειακές εταιρείες να παρουσιάζουν απώλειες, όπως η Cnooc με -1,66% και την China Petroleum & Chemical με -1,84%.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψαν οι ασφαλιστικές, όπως ο όμιλος της AIA +2,99%, με την πώληση το 13,69% της AIG να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Κέρδη είχε και η Ping An Insurance με +1,43% και η China Life Insurance με +1,3%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 17 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.