ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «περίμενε» με μικρά κέρδη η Ευρώπη

11:39 - 27 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ο Nikkei οδηγεί σε κέρδη την Ασία

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις του τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να παίρνουν θετικά μηνύματα από την Ασία και ειδικότερα από την άνοδο που σημειώσε ο Nikkei, που βρέθηκε σε νέα υψηλά για το 2012.

 

Ο FTSE μένει σταθερός στις 5,954 μονάδες,με τη μετοχή της Rio Tinto να σημειώνει άνοδο.

 

Ο CAC κερδίζει 0,42% στις 3,667 μονάδες, με το τίτλο της Total να δίνει το ρυθμό στην αγορά του Παρισίου.

 

O DAX ενισχύεται 0,18% στις 7,650 μονάδες, με τις τράπεζες να ανεβάζουν τη Φρανκφούρτη.

 

O IBEX 35 ανεβαίνει οριακά 0,08% στις 8,307 μονάδες και ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο κερδίζει 0,5% στις 16,416 μονάδες.

 

Οι επενδυτές περιμένουν την πορεία των συζητήσεων στις ΗΠΑ μεταξύ Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών για την αποτροπή του fiscal cliff, με την απουσία κάποιου «καταλύτη» να είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις αγορές στο άνοιγμα τους.

 

Στα μάκροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το γαλλικό καταναλωτικό κλίμα ενισχύθηκε ελαφρώς το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, και πρόκειται για την πρώτη αύξηση στους τελευταίους επτά μήνες.

Παράλληλα, ο γαλλικός δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε το Νοέμβριο, με τις τιμές πετρελαίου και χημικών προϊόντων να ηγούνται της πτώσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, Insee.

Ειδικότερα, ο δείκτης μειώθηκε 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ενισχύθηκε 1,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

 

Ανοδικά η Ασία


 Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά για τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την άνοδο που σημειώσε η αγορά του Τόκιο να δίνει πάτημα για κέρδη στους επενδυτές.

 

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,9%, σημειώνοντας κέρδη ρεκόρ 21 μηνών, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 και τον καταστροφικό σεισμό που οδήγησε στο  πυρηνικό δυστύχημα της Φουκοσίμα. Ο ευρύτερος Topix έγραψε κέρδη 0,8%.

 

Στην Ν. Κορέα, ο Kopsi ανέβηκε κατά 0,3% και στην Αυστραλία ο ASX 200 κέρδισε 0,3%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

 

Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης υποχώρησε 0,4%, ενώ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,4%.


Οι επενδυτές φαίνονται να αισοδοξούν για τα μέτρα τα οποία θα πάρει η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να τονώσει την αγορά, κάτι που μεταφράζεται στην άνοδο που σημειώνουν οι μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων στο Τόκιο, όπως η Mitsubishi, η Panasonic και η Honda.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 27 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.