ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

11:59 - 08 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Επιφυλακτικοί επενδυτές εξαιτίας των εκκρεμοτήτων για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Θετική στροφή παρουσιάζουν οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά το αρνητικό άνοιγμα το πρωί. Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί καθώς παραμένουν οι εκκρεμότητες για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι αγορές βρίσκονται σε αναμονή των ευρωπαϊκών στοιχείων για την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει κέρδη +0,13%, με τις τράπεζες και τις μεταλλευτικές εταιρείες να βρίσκονται σε πτώση. Αντίθετα, κέρδη +2,575 καταγράφει η μετοχή της Vodafone Group, συγκρατώντας παράλληλα και τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο που παρουσιάζει άνοδο κατά +0,14%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έχει απώλειες -0,10%, ενώ στη Μαδριτη με τον Ibex 35  υποχωρεί κατά -0,10%. Αντιθέτως, θετικά πρόσημα καταγράφουν οι υπόλοιπες αγορές, με τον CAC 40 στο Παρίσι να κερδίζει +0,20% και στο Μιλάνο τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά +0,26%

 

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Συνεχίζεται η πτώση στις αγορές της Ασίας που χάνουν τα κέρδη από την πρόσφατη ισχυρή άνοδο των δεικτών.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε κατά 90,95 μονάδες, σε ποσοστό 0,86%, και διαμορφώθηκε στις 10.508,06 μονάδες. Αντίστοιχη η εικόνα και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να χάνει -0,94%, τον συνθετικό δείκτη στη Σαγκάη να υποχωρεί κατά -0,41%, τον Taiex στην Ταϊβάν να έχει πτώση -0,43% και τον Kospi στη Νότια Κορέα να έχει απώλειες -0,66%.
Παράλληλα, τάσεις σταθεροποίησης δείχνει το γεν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Εν τω μεταξύ, αρνητικά πρόσημα παρουσίασαν οι περισσότερες μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με τη Mazda Motor να έχει πτώση 5%, η Nissan Motor να βρίσκεται στο -1,06% και την Casio Computer στο -3,11%. Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η Sharp με τις μετοχές να αντιστέκονται στο πτωτικό ρεύμα και να σημειώνουν άνοδο +3,90%.
Στο Χονγκ Κονγκ το αρνητικό κλίμα έδιναν οι ενεργειακές, ασφαλιστικές εταιρείες και οι κτηματομεσιτικές, μετά από την ισχυρή άνοδο που παρουσίασαν. Έτσι, οι μετοχές της China Resources Land βρέθηκαν στο -2,74%, της πετρελαϊκής Cnooc στο -2,22% και της China Life Insurance στο -3,68%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.