ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικρές απώλειες «υποδέχεται» η Wall τα κέρδη των τραπεζών

17:41 - 16 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζεται η πτώση στις ευρωαγορές

Με οριακή πτώση στους δείκτες ξεκίνησε τη συνέδριαση η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να υποδέχονται «μουδιασμένα» τα οικονομικά αποτελέσματα του δ' τριμήνου που ανακοίνωσαν διάφορες μεγάλες τράπεζες νωρίτερα.

 

O Dow πέφτει κατά 0,44% στις 13,477 μονάδες.

 

Ο Nasdaq χάνει 0,12% στις 3,108 μονάδες.

 

Ο S7P 500 υποχωρεί 0,23% στις 1,468 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Goldman Sachs και JP Morgan Chase για το δ' τρίμηνο, κάτι το οποίο έχει τονώσει  όλο τον τραπεζικό κλάδο.

 

Στα μάκρο της ημέρας,  σταθερός στο 0% περέμεινε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ για το Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν και οι προβλέψεις των αναλυτών.

 

Στο 12μηνο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,7%

 

Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Δεκέμβριο, κατά 0,3%, πολύ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Καθόδου συνέχεια για τις ευρωαγορές

 

Με απώλειες συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις συνεδριάσεις τους, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες δε φαίνονται ικανά να ανεβάσουν τις ευρωαγορές.

 

Σημειώνεται ότι η «χασούρα» που υπάρχει στους δείκτες οφείλεται κυρίως στις μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου.

 

Ο FTSE υποχωρεί 0,54% στις 6,084 μονάδες, με τις μετοχές των Anglo American και Barclays να σημειώνουν μέγαλη πτώση στο Λονδίνο.

 

Ο CAC πέφτει 0,14% στις 3,692 μονάδες, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και ειδκότερα των Societe Generale και BNP Paribas να θωούν προς τα κάτω την αγορά στο Παρίσι.

 

Ο DAX χάνει 0,27% στις 7,655 μονάδες.

 

Ο INEX 35 γράφει απώλειες 0,66% στις 8,544 μονάδες, κυρίως λόγω της πτώσης που έχει ο τίτλος της Banco Santander, ενώ καθοδικά κινείται και ο FTSE MIB που χάνει 1,42% στις 17,219 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας,  ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

 

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%. Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα κράτη. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

 

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.