ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

11:39 - 28 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ξεκίνημα εβδομάδας με μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Με θετικές τάσεις, αλλά οριακή διακύμανση κινούνται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα από τις κινεζικές εταιρείες να "ανεβάζουν" το κλίμα, ενώ οι απώλειες στις πετρελαϊκές εταιρείες να επιβαρύνουν το κλίμα.
Στο +0,10% βρίσκεται ο Stoxx Europe 600, με τις μετοχές της ASML Holding NV να κερδίζουν +4,05%. Όσον αφορά τους δείκτες, στο Παρίσι ο CAC 40 έχει απώλειες +0,02%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,07%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χάνει -0,05%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο +0,29% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 βρίσκεται στο +0,19%.

 

Οι κινεζικές εταιρείες ανεβάζουν τους ασιατικούς δείκτες

Οι κινεζικές αγορές ηγήθηκαν σήμερα των ασιατικών χρηματιστηρίων, καθώς τα εταιρικά κέρδη "ανέβασαν" τους δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη, ενώ στο Τόκιο ο δείκτης υποχώρησε καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές προκειμένου να αποκομίσουν τα κέρδη τους από το υψηλό τριετίας στην ιαπωνική αγορά.

Έτσι, ο Shanghai Composite κινείται πάνω από το 2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά +0,35%. Κέρδη και για τον δείκτη Taiex στην Ταίβάν όπου βρέθηκε στο +0,555.
Αντίθετα στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ξεπέρασε για λίγο τις 11.000 μονάδες όπου επέστρεψε για πρώτη από τον Απρίλιο του 2010, αλλά τελικά έκλεισε με πτώση -0,94%. Απώλειες κατάγραψε και ο δείκτης Kospi στη Σεούλ, που έκλεισε με υποχώρηση -0,36%. Κλειστό ήταν σήμερα το χρηματιστήριο της Αυτραλίας, λόγω αργίας.

Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, η μετοχή της κατασκευαστικής Beijing North Star Co. βρέθηκε στο +10,00%, ενώ στο +7,18% σκαρφάλωσε η μετοχή της China Minsheng Banking Corp. Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Chongqing Changan Automobile Co. που εκτοξεύθηκε στο +8,77%.
Καλά τα νέα και για την αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Automobile Co., όπου η είδηση της σουηδική κατασκευάστριας φορτηγών Volvo AB ότι σχεδιάζει κοινοπραξία με την κινεζική εταιρεία για την κατασκευή βαριών οχημάτων, έφερε της μετοχή της στο +10,07%.
Κέρδη κατέγραψαν και οι αεροπορικές βιομηχανίες, μετά την είδηση ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος μεταφορών του κινεζικού στρατού πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο την παρθενική του πτήση. Έτσι, η μετοχή της China Aerospace Times Electronics Co. ενισχύθηκε κατά +6,32%, ενώ στο χρηματιστήριο της Σενζέν η μετοχή AVIC Aircraft Co. παρουσίασε κέρδη +9,99%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.