ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό κλίμα με οριακές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

11:58 - 30 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με άνοδο στην Ασία - Μεγάλα κέρδη σε Τόκιο, Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία.

Σε θετικό έδαφος με οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τιας ανακοινώσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) και τα στοιχεία για την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 έχει απώλειες -0,03%, με την τιμή της μετοχής της Imperial Tobacco Group PLC να παρουσιάζει κατακόρφυση πτώση κατά -4,26%, ενώ οι μετοχές της εταιρείας λιανικού εμπορίου Hennes&Mauritz χάνουν -2,26%, μετά την ανακοίνωση για πτώση των κερδών στο σύνολο του έτους. Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Roche Holding AG με -1,24%.
Εν τω μεταξύ, κέρδη +0,03% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει +0,10% και τον DAX 30 στη Φανκφούρτη να ενισχύεται κατά +0,06%. Θετικά κινείται στη Μαδρίτη ο IBEX 35 που σημειώνει άνοδο +0,30%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά -0,12%.

 

Μεγάλα κέρδη στην Ασία

Μεγάλα κέρδη κατέγραψαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία να ανεβαίνουν στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές στην Ιαπωνία, ως επακόλουθο των εταιρικών ανακοινώσεων.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο +2,23%, ενώ ο περιφερειακός ηγέτης «Hang Seng» στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στο +0,72%, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2011.
Κατά +1,00% αναρριχήθηκε στην Κίνα ο Shanghai, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi πρόσθεσε +0,43%. Κέρδη για 10η συνεχή ημέρα κατέγραψε το χρηματιστήριο της Αυστραλίας με τον δείκτη S&P/ASX 200 να κλείνει με +0,16% και να διευρύνει την άνοδό του που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 21 μηνών.

Στο Χονγκ Κονγκ οι εξαγωγικές εταιρείες τράβηκαν τον δείκτη στην κερδοφορία με την διαχειρίστρια λιμανιών China Merchants Holdings International Co. να ενισχύεται κατά +1,86% και την Cosco Pacific Ltd. έφτασε το +1,66%, ενώ η βιομηχανια παπουτσιών Belle International Holdings Ltd. σημείωσε άνοδο +2,30%.
Εν τω μεταξύ στο Τόκιο, η αισιοδοξία και η προοπτική κερδών έδωσαν εξτρά ώθηση στον δείκτη με την Yahoo Japan να πραγματοποιεί άλμα +17,14%, μετά την ανανέωση της πρόβλεψης για τα ετήσια κέρδη, που αναμένονται να φτάσουν τα 10% - 11%, καθώς αυξάνονται τα έσοδα απο τις online-διαφημίσεις, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοιίνωσε την επαναγορά μετοχών της.
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο Τόκιο με την Softbank Corp. να κλείνει στο +3,59%, μετά την ανακοίνωση του Nikkei ότι οι εταιρείες ασύρματων δικτύων και κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση κερδών κατά 10% για την περίοδο Απριλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 30 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.