ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις με αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:18 - 04 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στην Ασία με τις ιαπωνικές εξαγωγικές εταιρείες να κερδίζουν από το αποδυναμωμένο γεν.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρουσιάζοντας κατά διαστήματα οριακές διακυμάνσεις με θετικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν τη νπροσοχή τους στις εταιρικές ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών δέχονται ανοδική ώθηση.
Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 παρουσιάζει απώλειες -0,07%, παρά την άνοδο των μετοχών εταρειών όπως της BP Group με +0,06% και της γαλλικής Total με +0,30%. Παράλληλα, η μετοχής του ομίλου Swatch ανεβαίνει κατά +2,61%, καθώς η εταιρείας κατασκευής πολυτελών ρολογιών ανακοίνωσε άνοδο 26% στα ετήσια κέρδη της για το 2012.
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Suez Environnement ενισχύονται κατά +4,57%, ενώ αντιθέτως η μετοχή της εταιρείας ενδυμάτων Hugo Boss παρουσιάζει απώλειες -1,81%.
Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα υπόλοιπα χρηματιστήρια με τον FTSE στο Λονδίνο να παρουσιάζει απώλειες -0,26%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά -0,06% και ο CAC 40 στο Παρίσι πέφτει κατά -0,12%.

 

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικα χρηματιστήρια

Με άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ, που υποδεικνύουν βελτίωση των δεδομένων για την αμερικανική οικονομία. Την ίδια στιγμή οι μετοχές πολλών ιαπωνικών ομίλων κατέγραψαν σημαντική άνοδο καθώς το αποδυναμωμένο γεν βελτίωσε τις εξαγωγές τους, ενώ ανακοίνωσαν αύξηση των κερδών τους.

Σε αυτό το κλίμα ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο +0,62%, ενώ στο +0,38% έφτασαν στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng και στην Κίνα ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης.
Από την άλλη πλευρά απώλειες -0,23% κατέγραψε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ κατά -0,28% υποχώρησε ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Το αποδυναμωμένο γεν έδωσε ώθηση στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, με τη μετοχή της Nissan να κερδίζει +4,28% και τη μετοχή της Mitsubishi Motors να εκτοξεύεται στο +21,36%.
Η μετοχή της Sharp έκλεισε στο +5,47% μετά την ανακοίνωση της εταρείας ότι είχε οριακές ζημίες στο τελευταία τρίμηνο. Μεγάλη άνοδο πραγματοποίησε και η μετοχή της Panasonic που έκλεισε στο +16,89%, ενώ η ανταγωνίστρια Sony περιορίσθηκε στο +7,53%.
Θετικό κλίμα, αλλά με μικρότερα κέρδη, επικράτησε στο Χονγκ Κονγκ όπου η μετοχή της Cosco Pacific σημείωσε άνοδο +0,81%, ενώ η μετοχή της Bank of China βρέθηκε στο +1,80%.
Ενισχυμένη βρέθηκε και στη Σαγκάη η μετοχή της Bank of China, που έκλεισε με +1,58%, ενώ Agricultural Bank of China κέρδισε +2,87%.
Παράλληλα, στη Σεούλ οι νοτιοκορεάτικες εξαγωγικές εταιρείες έχασαν έδαφος απέναντι στις ιαπωνικές ανταγωνίστριές τους, με τη μετοχή της Samsung Electronics να υποχωρεί κατά -0,28% και την Kia Motors να χάνει -2,50%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.