ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διόρθωση στη Wall, με το βλέμμα στην Ευρώπη

17:45 - 04 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Ελεύθερη πτώση» στις ευρωαγορές λόγω Ραχόι και Σίλβιο.

Με μικρή υποχώρηση ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall, μετά από τα μεγάλα κέρδη της Παρασκευής, όταν και ο Dow βρέθηκε στο υψηλότυερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007.

 

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω και της αρνητικής εικόνας που υπάρχει στις ευρωαγορές, στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων σε Ιταλία και Ισπανία.

 

Ο Dow χάνει 0,71% στις 13,911 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,51% στις 3,163 μονάδες.

 

Ο S&P 500 γράφει απώλειες 0,61% στις 1,504 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες για το Δεκέμβριο, αυξήθηκαν κατά 1,8%, πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν άνοδο 2,25. Στους επιμέρους δείκτες, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν άνοδο 4,3%, ενώ τα μη διαρκή αγαθά κατέγραψαν οριακή πτώση 0,3%.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζει η εξαγορά της Acme Packet από την Oracle, έναντι ποσού 1,9 δισ. δολαρίων.

 

Το τίμημα των 29,25 δολαρίων ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 22% στην τιμή στην οποία έκλεισε ο τίτλος της Acme Packet στον Nasdaq την Παρασκευή.

 

Στο άνοιγμα της συνεδριάσης, η μετοχή της Western Union ενισχύεται σημαντικά κατά 2,1%.

 

«Χαρακίρι» σε Μαδρίτη και Μιλάνο

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν σε ελεύθερη πτώση τις συνεδριάσεις τους, καθώς οι  πολιτικές εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία ασκούν μεγάλες πιέσεις στις αγορές, με τον τραπεζικο και το μεταλλευτικό κλάδο να υποχωρούν σημαντικά.

 

O FTSE πέφτει 1,09% στις 6,274 μονάδες, με τις απώλειες που έχουν οι μετοχές των Vodafone και Barclays να ρίχνουν το Λονδίνο.

 

Ο CAC χάνει 1,63% στις 3,713 μονάδες, με τον τίτλο της Renault να σημειώνει μεγάλη πτώση στη γαλλική αγορά.

 

Ο DAX υποχωρεί 1,41% στις 7,723 μονάδες, με τον τίτλο της Deutsche Post να ρίχνει την αγορά της Φρανκφούρτης.

 

Ο ΙΒΕΧ 35 χάνει 2,11% στις 8,056 μονάδες, με τις τράπεζες να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

 

Το σκάνδαλο που έχει προκύψει από την προηγούμενη εβδομάδα για χρηματισμό στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και ανέδειξε η εφημερίδα El Pais, συνεχίζει να προβληματίζει την κυβέρνηση Ραχόι.

 

Ο ηγέτης της αξιωματική αντιπολίτευσης ζήτησε χθες, Κυριακή, την παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού, ενώ η δημοφίλια του κόμματος του Ραχόι δοκιμάζεται σκληρά, καθώς σε σημερινή δημοσκόπηση σημείωσε ποσοστό 23,9%, το χαμηλότερο της ιστορίας του.


Ο FTSE MIB βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, χάνοντας 2,78% στις 16,838 μονάδες, με την Uni Credit να σημειώνει πολύ μεγάλες απώλειες. Το κλίμα στην Ιταλία είναι πολωμένο εν όψει των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται πολύ ανήσυχοι, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Ο «καβαλιέρε» δήλωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα πάρει πίσω κάποιους από τους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση Μόντι, με τους οικονομολόγους να σημειώνουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε εμπόδιο στην πορεία μεταρρυθμίσεων που προσπάθει να συνεχίσει η Ρώμη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.