ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πάνω – κάτω οι τράπεζες

17:30 - 06 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη σε Wall και Ευρώπη, στον απόηχο των χθεσινών μεγάλων κερδών.

Μεγάλες είναι οι διακυμάνσεις σε Alpha και Πειραιώς μετά από το sell off των τελευταίων ημερών με την αγορά να αναζητεί την ισορροπία για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.Το Χρηματιστήριο και οι διακυμάνσεις που παρατηρούνται και ευρύνονται σε όλο το φάσμα του ταμπλό δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αγορά είναι δεμένη στο άρμα των εξελίξεων στις τράπεζες. Οι προθεσμίες μετρούν αντίστροφα για τις αυξήσεις κεφαλαίου σε Alpha και Πειραιώς, που θεωρούνται πιο έτοιμες και ακολουθεί η Εθνική, με την τρόικα να μην κάνει πίσω σε καμία χαλάρωση των όρων.

 

Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε αυξήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να μπουν οι ξένοι με προφανή στόχο να βγουν σε καλύτερες αποτιμήσεις, σχολιάζουν οι παράγοντες της αγοράς. Πάνω από 7% διαμορφώνονται οι διακυμάνσεις στην Alpha και 4,5% στην Πειραιώς, με την Eurobank να βυθίζεται κατά 9% και η Εθνική κατά 5,3%. Μικρό είναι το ενδιαφέρον για τα μη τραπεζικά χαρτιά, όπως την Ελλάκτωρ, την ΕΧΑΕ, τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ, με κινήσεις που παραπέμπουν κυρίως σε trading και λιγότερο γιατί έχει αλλάξει κάτι ως προς την τάση. Κάποιες φήμες που βγήκαν στην αγορά θέλουν την Coca Cola μέχρι την Παρασκευή να καταθέτει το ενημερωτικό δελτίο της στην Κεφαλαιαγορά και το Χ.Α.  Η μετοχή πάντως, υποχωρεί οριακά στα 20,37 ευρώ. 

 

 

Με οδηγό το ρεκόρ του Dow η Wall

 

Οι αμερικανικοί δείκτες συνεχίζουν στο πράσινο μετά από τα πολύ μεγάλα κέρδη που έγραψαν χθες, σε μια συνεδρίαση όπου ο Dow σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

 

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος είναι πως ο S&P 500 άνοιξε τη συνεδρίαση απέχοντας μόλις 21 μονάδες από το ιστορικό υψηλό του.

 

Ο Dow κερδίζει 0,30% στις 14,297 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,12% στις 3,228 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 1,544 μονάδες.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη αυριάνη συνεδρίαση της Fed, μιας και σήμερα ο επικεφαλής της Μπεν Μπερνάνκι θα παρουσιάσει την τελευταία ανάλυση της Τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.


Στα μάκρο της ημέρας, kατά 195.000 αυξήθηκαν αυξήθηκαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα  για τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που προέβλεπαν αύξηση κατά 175.000. Σημειώνεται ότι είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το Φεβρουάριο του 2012


Γιαα τον Ιανουάριο οι καταστάσεις μισθοδοσίας, είχαν σημειώσει αύξηση κατά 215.000.


Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, τα κέρδη της Staples για το δ' τρίμηνο υποχώρησαν στα 78,1 εκατ. δολ., ή 12 σεντς ανά μετοχή, από 283,6 εκατ. δολ., ή 41 σεντς ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση σημείωσαν άνοδο στα 46 σεντς από 41 σεντς ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 3% στα 6,57 δισ. δολ. από 6,37 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 45 σεντς και έσοδα 6,71 δισ. δολ.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft, για τη μη τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων κατά του μονοπωλίου.

Σημειώνεται ότι το 2009 η Κομισιόν και η Microsoft ήλθαν σε συμφωνία για το ζήτημα της πρόσβασης σε διαφορετικούς browsers, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, προειδοποίησε τη Microsoft για παραβίαση των όρων της συμφωνίας.

Όπως μεταδίδουν οι NYT, ο κ. Αλμούνια είχε προειδοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι τη Microsoft ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το λογισμικό της δεν προσέφερε στους χρήστες πλήρη πρόσβαση στα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης.

Η εταιρεία απολογήθηκε τον Ιούλιο, λέγοντας ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα το οποίο συνειδητοποίησε σχετικά πρόσφατα.

 

Με «αέρα» από το χθεσινό πάρτι κερδών η Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν την ανοδική του πορεία, μετά από τα μεγάλα χθεσινά κέρδη που έφεραν του δείκτες σε υψηλό 4,5 χρόνων, παίρνοντας «πάσα» από τα θετικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

 

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μεταλλευτικές εταιρίες, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή συνέλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Ο FTSE ενισχύεται 0,34% στις 6,455 μονάδες, με τη μετοχή της BP να ανεβαίνει σημαντικά. Ο τίτλος της Vodafone κερδίζει πάνω από 6% καθώς σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg η Verizon Communications Inc, θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον βρετανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο μέσα στο 2013.


Ο CAC κερδίζει 0,23% στις 3,796 μονάδες, με τη μετοχή της Τοtal να κινείται ανοδικά, δίνοντας τον τόνο στο Παρίσι.

 

Ο DAX ανεβαίνει 1,13% στις 7,959 μονάδες, με τον τίτλο της Henkel AG να γράφει τα μεγαλύτερα κέρδη. Η γερμανική πολυεθνική ανακοίνωσε αύξηση κερδών 15,1% για τη χρήση του δ' τριμήνου.

 

Ο IBEX 35 ενισχύεται 039% στις 8,458 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο FTSE MIB, κατά 0,50% στις 16,057 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,30% στις 295 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,6% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το δ' τρίμηνο του 2012, ενώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους η ύφεση ανήλθε στο 0,9%, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση που παρουσιάζει το ΑΕΠ τον τελευταίο χρόνο της ύφεσης.

Μεταξύ των κρατών – μελών, τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης παρατηρούνται στη Λετονία (+1,3%), την Εσθονία (+0,9%) και τη Λιθουανία (+0,7) και τα χαμηλότερα ποσοστά στην Πορτογαλία (-1,9%), την Κύπρο (-1%) και τη Σλοβενία (-1%).

Στη διάρκεια του 2012, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,6% και το ΑΕΠ της Ε.Ε.-27 κατά 0,3%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 06 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.