ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:21 - 12 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Πτώση στην αγορά της Ασίας - Καθώς οι επενδυτές περιμένουν από το Πεκίνο να δώσει τις κατευθύνσεις για την οικονομία και τις πολιτικές της χώρας.

Κλίμα σταθεροποίησης επικρατεί σήμερα στις αγορές στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να μην έχουν εμπνευσθεί από τη μεγάλη άνοδο στη Wall Street, με τις μετοχές των τραπεζών και των μεταλλευτικών εταιρειών να κοιτούν προς τα αρνητικά πρόσημα.
Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,25%, τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται +0,08%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 να ανεβαίνει +0,11% και τον CAC 40 στο Παρίσι να βρίσκεται στο +0,05%.
Επιπλέον, μία ημέρα μετά την ισχυρή πτώση που παρουσίασαν τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Μαδρίτη, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας το σαββατοκύριακο, οι δείκτες στις δύο μεσογειακές χώρες παρουσιάζουν ανάκαμψη. Έτσι, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει +0,70% και ο Ibex 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο +0,38%.

Εν τω μεταξύ, με πτώση -0,74% κινείται η μετοχή της μεταλλευτικής Rio Tinto στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ από την άλλη πλευρά, η μετοχή της SBM Offshore NV εκτοξεύθηκε κατά +18,53%, καθώς ανακοίνωσε την επίτευξη συμβιβασμού για μία νορβηγική πλατφόρμα πετρελαίου που παρουσιάζει απώλειες.

 

Ασία

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η Σαγκάη δεν μπόρεσε να δώσει το στίγμα για τις υπόλοιπες αγορές. Οι επενδυτές έδειξαν την απαισιοδοξία τους, καθώς η ηγεσία της Κίνας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις πολιτικές και τα μέτρα που θα λάβει για την οικονομία. Στο Πεκίνο συνεδριάζει αυτές της μέρες η Κινεζική Εθνοσυνέλευση, από το βήμα της οποίας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Έτσι, ο Shanghai Composite Index υποχώρησε -1,04%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε -0,70%.
Σε αυτό το κλίμα οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν μεγάλες απώλειες στη Σαγκάη με την Ping An Bank Co. Να χάνει -1,04%, ενώ η China Citic Bank Corp. βρίσκεται στο -1,32% και η China Merchants Bank Co.περιορίστηκε κατά -1,68%.

Την ίδια στιγμή στο Τόκιο, ο Nikkei παρουσίασε απώλειες για πρώτη φορά μετά από 8 ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας με -0,28%.
Παρά τις απώλειες του δείκτη όμως, οι εξαγωγικές εταιρείες επωφελούνται του γεν που συνεχίζει να πέφτει. Έτσι, άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Panasonic με +4,63% και της Mitsubishi Motors +3,70%.
Πτώση κατέγραψαν επίσης ο δείκτης Taiex με -0,55% στην Ταϊβάν, ο Kospi στη Νότια Κορέα me -0,50% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία με -0,56%.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 12 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.