ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει των αποφάσεων για την Κύπρο στο Eurogroup

15:03 - 15 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα παρά το κλίμα αισιοδοξίας στις ασιατικές αγορές.

Με πτώση κινούνται την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές είναι εν αναμονή των αποφάσεων στο σημερινό Eurogroup σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου και τις εξελίξεις στο ιταλικό κοινοβούλιο για σχετική με την επίλυση της πολιτικής κρίσης μετά τις εκλογές του προηγούμενου μήνα.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx 600 Europe πέφτει κατά -0,25%, έχοντας όμως φτάσει την Πέμπτη στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2008.
Στο κόκκινο βρίσκονται και οι δείκτες στις επιμέρους αγορές. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά -0,67%, ωστόσο παρά το αρνητικό κλίμα η μετοχή της Bouygues SA σημειώνει άνοδο +3,88% μετά την απόφαση της γαλλικής αρχής τηλεπικοινωνιών, ότι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μέρος από το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων για μία νέα υπηρεσία υπερυψηλών ταχυτήτων.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει απώλειες -0,13%, έχοντας παρασυρθεί από τη μεγάλη πτώση (-2,68%) που παρουσιάζει η μετοχή της Volkswagen.
Στο Λονδίνο η δείκτης FTSE 100 περιορίζεται κατά -0,53% και στη Μαδρίτη ο Ibex 35 βρίσκεται στο -0,71%.
Από την άλλη πλευρά, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB είναι ο μόνος που πιάνει θετικό έδαφος, καθώς παρουσιάζει οριακές διακυμάνσεις και ανεβαίνει κατά +0,01%.

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Διττή ήταν η σημερινή εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς δεν μπόρεσαν όλοι οι δείκτες να ακολουθήσουν το κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε στους επενδυτές από τα σημάδια δύναμης που επιδεικνύει και πάλι η αμερικανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία το κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τον διορισμό του Χαριχίκο Κουρόντα ως νέο πρόεδρο της ΚεντρικήςΤράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ), θέτοντας τις βάσεις για μια πιο δραστική νομισματική πολιτική.

Έτσι, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο +1,45%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε +1,75% και στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης βρέθηκε στο +0,36%. 
Από την άλλη πλευρά στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε στο -0,16%, παρά το αρχικό θετικό πρόσημο, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε -0,78% μετά την ανακοίνωση των υψηλών ζημιών που ανακοίνωσε η Samsung Electronics, η μετοχή της οποίας παρουσίασε απώλειες -2,63%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.