ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το "κυπριακό δράμα" να κορυφώνεται

15:31 - 19 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται το «κυπριακό» θρίλερ και παρά το κλίμα μεταστροφής στην Ευρωζώνη για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.

Όσο αναβάλλεται η λύση και η Γερμανία επιμένει στη θέση της απέναντι στη Λευκωσία, οι επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, ενώ έχει προκαλέσει το μένος τους για τη φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων.

Παρότι όμως τα ασιατικά χρηματιστήρια φαίνεται ότι ξεπέρασαν το «κυπριακό» σοκ και έκλεισαν ανακάμπτοντας και καλύπτοντας τις χθεσινές απώλειες, οι δείκτες στην Ευρώπη υποδεικνύουν ότι επενδυτές θεωρούν ότι το κλίμα δεν είναι ακόμη κατάλληλο.
Ωστόσο, ο Stoxx Europe 600 κερδίζει πρόσκαιρα και οριακά με +0,06%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να παρουσιάζουν όμως σημαντικές απώλειες. Η μετοχή της Rio Tinto χάνει -2,97% και της Anglo American κατά -1,74%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει -0,01% στη Γερμανία ο DAX 30 παρουσιάζει πτώση -0,20% και στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο -0,54%.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την κρίση, με τους δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Έτσι, στο χρηματιστήριο Μιλάνου ο δείκτης FTSE MIB χάνει -0,20%, ενώ στη Μαδρίτη ο Ibex 35 κατά -0,66%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.