ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλές επιδόσεις από τα ασιατικά χρηματιστήρια

09:41 - 01 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω της αργίας του Πάσχα της Καθολικής Εκκλησίας.

Με μεικτά πρόσημα και χαμηλές συναλλαγές έκλεισαν τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές, τη πρώτη ημέρα του νέου οικονομικού έτους. Ωστόσο, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ιαπωνία εξαιτίας της έκθεσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία προβάλλει απαισιοδοξία για τις επιχειρηματικές και εργασιακές συνθήκες στις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, κυρίως εξαιτίας της υποτίμησης του γεν και την άνοδο των τιμών των μετοχών, λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για τις προσπάθειας τις κυβέρνησης Άμπε να αναθερμάνει την οικονομία της Ιαπωνίας.

Καθοριστικό για τη σημερινή ημέρα είναι η αργία στα σημαντικότερα χρηματιστήρια του κόσμου, καθώς ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστά λόγω του Καθολικού Πάσχα.


Έτσι, οι συναλλαγές στην αγορά της Ιαπωνίας κινήθηκαν χαμηλά, με τον Nikkei να κλείνει υποχωρώντας κατά -1,75%. Στο Τόκιο οι μετοχές ακολούθησαν πτωτική πορεία.


Έτσι, η μετοχή της Softbank έχασε -1,73%, της Shin-Etsu Chemical υποχώρησε κατά -3,84% και της Daikin Industries κατ ά -1,08%.

Εν τω μεταξύ, μικρές ήταν οι επιπτώσεις στις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, μετά την ανακοίνωση για περιορισμούς στην αγορά κατοικίας σε Πεκίνο και Σαγκάη, με τη θέσπιση φόρου 20%στα κέρδη της επαναπώλησης κατοικιών.


Ωστόσο, τα μέτρα ήταν γνωστά από την 1 η Μαρτίου, όταν το Πεκίνο ανακοίνωσε την πρόθεσή του για έλεγχο τω κερδών από τις πωλήσεις και των στεγαστικών δανείων σε πόλεις, όπου οι τιμές των ακινήτων ήταν πολύ υψηλές. Σε αυτό το κλίμα ο Shanghai Composite Index έχασε -0,11%.

 

Την ίδια στιγμή στη Σεούλ ο Kospi υποχώρησε κατά -0,44%, μετά και την ανακοίνωση για πτώση των εξαγωγών τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.