ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:43 - 02 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με αρνητικές τάσεις κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι δείκτες στην ασιατική αγορά, ωστόσο στο τέλος της ημέρας τα πρόσημα ήταν μοιρασμένα.

Σημαντικό βαθμό στη διαμόρφωση του κλίματος, έπαιξαν τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η ισχυροποίηση του γεν και η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με αποτέλεσμα να απογειωθεί το χρηματιστήριο στο Σύδνεϋ.

 

Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 131,59 μονάδες, σε ποσοστό 1,09%, και διαμορφώθηκε στις 12.003,43 μονάδες, πέφτοντας έτσι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαρτίου.


Απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές των ιαπωνικές εξαγωγικών εταιρειών, ιδιαίτερα με των τεχνολογικών όπως η Nikon με -4,6%, η Canon με -3,4% και τη Tokyo Electron με -4,7%.

 

Από την άλλη πλευρά, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,2%, ενώ το «πολεμικό» κλίμα στην κορεατική χερσόνησο, οδήγησε σε πτώση -0,1% τον Kospi στη Σεούλ.
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Κίνας, με τον Shanghai Composite Index να υποχωρεί κατά -0,55%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ μετά από δύο ημέρες αργίας ο Hang Seng περιορίζεται κατά -0,07%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.