ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό έλεγχο οι απώλειες στο Χρηματιστήριο - Ποιες μετοχές δεν... θέλουν να πέσουν

12:34 - 15 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στην Ευρώπη, λόγω... Κίνας.

Πτωτικά κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., με τους επενδυτές να σπεύδουν να αποκομίσουν ρευστότητα μετά το πάρτι της περασμένης εβδομάδας κατά το οποίο, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε περίπου κατά 12%, ο τραπεζικός κλάδος σχεδόν κατά 50% και μεμονωμένα χαρτιά, όπως η Eurobank πάνω από 250% σε σχέση με τα χαμηλά που έγραψε την περασμένη Δευτέρα.

 

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης, θεωρεί λογικό και αναμενόμενο, να σπεύδουν οι επενδυτές να κατοχυρώσουν ρευστότητα, ενόψει μάλιστα των απανωτών αυξήσεων κεφαλαίου εκ μέρους των τραπεζών.

 

Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός σήμερα που υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 4%, με την Εθνική, για την οποία ακούγεται ότι θα μπουν εφοπλιστικά κεφάλαια, όπως του βασικού μετόχου πια, κ. Σπ. Λάτση, ή του κ. Κωνσταντακόπουλου ιδιοκτήτη του Costa Navarino στην περιοχή της Πύλου στη Μεσηνία, να υποχωρεί πάνω από 6%.

 

Πωλητές βγαίνουν και στην Πειραιώς, στα 0,1950 ευρώ και πτώση περίπου κατά 5%. Οι πιέσεις σε Πειραιώς και Alpha (-0,61%), έχουν να κάνουν με την προσδοκία των συναλλασσόμενων να γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου σε καλύτερες αποτιμήσεις από τις τρέχουσες. Πτώση άνω του 3% καταγράφει και η μετοχή της Eurobank, στα 0,338 ευρώ.

 

Κατά τα άλλα, το γεγονός ότι εντός δεκαημέρου ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα δημόσια έργα μετά τις πληρωμές των κατασκευαστικών εταιρειών, δίνουν ώθηση στην Ελλάκτωρ άνω του 5,5%, που είναι και τα μεγαλύτερα για μετοχή του 25άρη τη Δευτέρα. Η μετοχή επανήλθε πάνω από τα 2 ευρώ. Κέρδη άνω του 2% για την Ιντραλότ, ενώ πτώση άνω του 4% καταγράφει ο ΟΠΑΠ">ΟΠΑΠ, αφού δύο μέρες πριν κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές το τοπίο ως προς την ιδιωτικοποίηση είναι ακόμα θολό. Μικρά είναι τα κέρδη για τη ΔΕΗ, την Τέρνα Ενεργειακή, τον ΟΛΠ και τον ΟΤΕ. Οι συναλλαγές πάντως, είναι υποτονικές, λίγο κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ. O γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί στις 917 μονάδες.

 

Με πτώση κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Ωστόσο, μεγάλη άνοδο έχουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών, διατηρώντας σε μία ισορροπία τους δείκτες.

 

Ευρώπη

 

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 χάνει -0,22%, που παρουσιάζει οριακές διακυμάνσεις. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μεταλλευτικές εταιρείες με τη μετοχή της Rio Tinto να περιορίζεται κατά -2,58% και την Randgold Resources Ltd. να σημειώνει πτώση -7,50%.
Από την άλλη πλευρά, κέρδη +1,24% παρουσιάζει η μετοχή της φαρμακευτικής Roche Holding.


Όσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά -0,90%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη χάνει -0,64%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες -0,68%.

 

Σ.Κ.Χ. - Ν.Ι.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 15 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.