ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:20 - 18 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό κλίμα βρέθηκαν οι αγορές στην Ασία.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, ενώ δείχνουν να αντιστέκονται στο αρνητικό κλίμα που επικράτησε στη Wall Street και τα ασιατικά χρηματιστήρια.


Μέσα στην ημέρα αναμένονται η δημοπράτηση ομολόγων από την Ισπανία και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που πιθανόν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.


Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,45%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο +0,48%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει +0,25% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται +0,72%. Αντίστοιχα θετική είναι η εικόνα στη Μαδρίτη ο Ibex 35 βρίσκεται στο +0,70% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει +0,65%.


Εν τω μεταξύ, η μετοχή της πολυεθνικής τροφίμων Nestle πέφτει -1,48%, καθώς οι πωλήσεις ήταν μικρότερες του στόχου για το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, απώλειες -4,53% καταγράφει η μετοχή της Nobel NV, που ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

 

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

 

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και των αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων να παρουσιάζουν πτώση, ενώ οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών υποχώρησαν μετά τις απώλειες που κατέγραψαν οι μετοχές της Apple.
Έτσι, ο Nikkei στο Τόκιο έχασε -1,22%, στην Αυστραλία o S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες -1,60% και στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε -1,24%.


Από την άλλη πλευρά στην Κίνα, τα στοιχεία που δείχνουν τη βελτίωση των άμεσων ξένων επενδύσεων έδωσαν στήριξη στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου ο δείκτης Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο +0,17%, ωστόσο ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ δεν ακολούθησε τη θετική πορεία και έχασε -0,39%.

 

Διαβάστε επίσης

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.