ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείσιμο με κέρδη στη Wall Street

22:52 - 21 Μαϊ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Ρεκόρ ανόδου για το Λονδίνο.

Με άνοδο έκλεισε την Τρίτη η αγορά Νέας Υόρκης, αφήνοντας πίσω της τις απώλειες που παρουσίαζαν νωρίτερα οι δείκτες. Η θετική στροφή ήρθε μετά την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Σαιντ Λούις (FED), Τζέιμς Μπάλαρντ, να συνεχισθεί το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, που είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

 

Οι μετοχές της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Home Depot σημείωσαν άνοδο 3%, αφού ανακοίνωσε βελτιωμένη πρόβλεψη στον ετήσιο τζίρο της, καθώς αναμένει ώθηση από τις επενδύσεις στην ανακαίνιση των καταστημάτων της. Κατά 1,6% αυξήθηκε η μετοχή της JPMorgan Chase & Co. καθώς ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της τράπεζας, Τζέιμι Ντίμον θα διατηρήσει καιτις δύο θέσεις του. Αντιθέτως, απώλειες 3% κατέγραψε η μετοχή της Apple, καθώς το αμερικανικό κογκρέσο κατηγόρησε τον αμερικανικό κολοσσό ότι αποφεύγει επιμελώς να καταβάλλει τους φόρους που του αναλογούν.

 

Σε αυτό το κλίμα ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 1.671,51 μονάδες, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα όλων των μετοχών. Νωρίτερα, ο δείκτης είχε φτάσει να χάνει -0,2%.

 

Παράλληλα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πρόσθεσε +0,5% και βρέθηκε στις 15.405, 72 μονάδες. Τέλος, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,17% στις 3.505 μονάδες.

 

 

 

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

 

Αρνητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν με επιφύλαξη τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) και του προέδρου της, Μπεν Μπερνάνκι για τη νομισματική πολιτική και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν χάσει έδαφος σε σχέση με το υψηλό που είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφεραν όμως να κρατηθούν με οριακές απώλειες.
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κέρδισε +0,07%.


Απώλειες -5,22% κατέγραψε η μετοχή της διοργανώτριας κρουαζιερών Carnival, που ανακοίνωσε ότι η τιμολόγηση των εισιτηρίων της οδήγησε σε μικρότερα κέρδη.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στη Φρανκφούρτη ενώ οι μετοχές της Daimler έχασαν -1,53% και αντίστοιχα της Porsche Automobil Holding -1,151%, η μετοχή της Volkswagen τελικά σημείωσε οριακή άνοδο +0,0062%. Αντίστοιχα, η μετοχή της Deutsche Bank έχασε -2,35%.


Παρόλα αυτά, ο DAX 30 έκλεισε με κέρδη +0,19%. Στη Γαλλία, η μετοχή της Renault παρά της αρχικές απώλειες κέρδισε +0,23%, ενώ η μετοχή της Peugeot έχασε -0,56%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ωστόσο σημείωσε άνοδο +0,33%.

 

Από την άλλη, το Λονδίνο πρόσθεσε +0,72%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να στηρίζουν την άνοδο. Η μετοχή της Rio Tinto ενισχύθηκε +2,60% και της Anglo American +4,41%. Ο όμιλος λιανικού εμπορίου Marks & Spencer Group ανακοίνωσε τα εταιρικά αποτελέσματά του, τα οποία ήταν ταυτόσημα με τις εκτιμήσεις, στηρίζοντας έτσι την μετοχή του που εκτοξεύθηκε στο +6,22%.


Κέρδη +5,33% κατέγραψε και η μετοχή της εταιρείας ειδών πολυτελείας Burberry Group, που κατέγραψε άνοδο του ετήσιου τζίρου, με τα σημάδια ανάκαμψης να ενδυναμώνονται.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 21 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.