ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στροφή στα μεσαία - Σταθεροποίηση στα ομόλογα

15:57 - 25 Ιουν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σημαντικά κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Mετά τη «βουτιά» στα επίπεδα των 830 μονάδων, η αγορά πάει να βρει το χαμένο βήμα της, μήπως πείσει ότι τελικά η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης θα έχει ισχύ για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και να έρθει η σταθερότητα την οποία ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Η δυναμική των 30 εκατ. ευρώ της πρώτης μιάμισης ώρας έχει εξανεμιστεί και το επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη των συναλλαγών θα φανεί αν πρόκειται για ευκαιρία αποκομιδής βραχυπρόθεσμων κερδών η για τη βάση μιάς καλής αρχής που θα επαναφέρει τον δείκτη σε πορεία ανόδου. Άλλωστε, οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για αναστροφή της τάσης.  Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται ότι χτίζει βάση στην περιοχή των 150 μονάδων, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 5,5%, στα 3,07 ευρώ και με τη στήριξη να εντοπίζεται στα 2,70. Η Alpha γύρισε στο κόκκινο με πτώση ελεγχόμενη, 1,5%, στα 0,38 ευρώ, ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι από τις απώλειες, η μετοχή της Coca Cola γύρισε στο «συν».

Σήμερα είναι η μέρα των μετοχών που έχουν μείνει πίσω, με τα ΣΩΛΚ και τη ΔΕΗ να υπεραποδίδουν καταγράφοντας άνοδο πάνω από 8%. Αντίδραση πάνω από 7% για την Πειραιώς, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα της αύξησης κεφαλαίου, κέρδη άνω του 5% για τη Βιοχάλκο, άνω του 4% για τον Τιτάνα και ισχυρά κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν ΟΛΠ, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.  Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 52 εκατ. ευρώ.

 

Ομόλογα

Σταθεροποιητικά φαίνεται ότι κινούνται και τα κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με το δεκαετές να διαμορφώνεται στο 52 ενώ βελτίωση καταγράφεται και στα εταιρικά ομόλογα μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης, και κινείται κοντά στο 11,6%.

 

Ευρώπη

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται οι αγορές στην Ευρώπη, με τους δείκτες να προσπαθούν να καλύψουν το έδαφος που έχασαν στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +1,21%, που ξέφυγε από το χαμηλό του 2013 που έφτασε τη Δευτέρα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει +1,04%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 προσθέτει +1,53% και στη Γαλλία ο CAC 40 σημειώνει άνοδο +1,37%. Θετικό είναι το κλίμα και στην περιφέρεια της Ευρώπης, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να φτάνει στο +0,04% και στη Μαδρίτη τον Ibex 35 να ανεβαίνει κατά +1,23%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν για δεύτερη ημέρα οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς το Πεκίνο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει την πιστωτική κρίση που αντιμετωπίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 25 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.