ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall μετά από τα αποτελέσματα της Alcoa

16:38 - 09 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στη Wall μετά από τα αποτελέσματα της Alcoa
Επιμένει ανοδικά η Ευρώπη, μετά από την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Με τα αποτελέσματα της Alcoa να αποτελούν «οδηγό» κερδών για τις διεθνείς αγορές, το καλό κλίμα μεταφέρεται και στη Wall καθώς οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν με κέρδη την Τρίτη.

 

Ο Dow κερδίζει 0,495 στις 15.301 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,26% στις 3.494 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,52% στις 1.649 μονάδες.

 

Οι επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, που έγινε στις 18 και 19 Ιουνίου. Από τα συγκεκριμένα πρακτικά αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξουν ενδείξεις για το ενδεχόμενο μείωσης του προγράμματος κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από την τράπεζα, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές έρχεται όλο και πιο κοντά , από τη στιγμή που τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα. εμφανίζονται ανώτερα των προβλέψεων.

 

Για τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου, ξεχωρίζει η JP Morgan που θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μεγεθών την Παρασκευή.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πτώση παρουσιάζει η μετοχή της Barne & Noble, εξαιτίας της απόφασης του διευθύνων συμβούλου της αλυσίδας βιβλιοπωλείων, Γουίλιαμ Λιντς να υποβάλει την παραίτηση του από την εταιρία.

 

 

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Τα σημαντικά κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών μετά από την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, συνεχίζονται με τους επενδυτές να παίρνουν θετικά μηνύματα και από τις επιχειρηματικές εξελίξεις.

 

Ακόμα, η ευφορία που προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Alcoa παραμένει, ενώ πρωταγωνιστής στα ταμπλό είναι για μια ακόμα μέρα η αγορά της Φρανκφούρτης, που παραμένει άνω των 8.000 μονάδων.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 1,08% στις 6.520 μονάδες, με τις μετοχές των μεταλλευτικών Rio Tinto και Anglo American να οδηγούν τη βρετανική αγορά σε άνοδο.

 

Ο CAC ενισχύεται 0.79% στις 3.853 μονάδες, με τον τίτλο της Electricite de France να υπεραποδίδει άνω του 8%, μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την UBS. Ακόμα, κέρδη έχει και η μετοχή της Louis Viutton.

 

O DAX ανεβαίνει 1,245 στις 8.067 μονάδες. Στη γερμανική αγορά ξεχωρίζει η ενίσχυση της Siemens, που έρχεται ως επόμενο της αναβάθμισης σύστασης από την Deutsche Bank.

 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, επικρατεί λιγότερη αισιοδοξία από τους επενδυτές, με τον IBEX 35 να ενισχύεται 0,20% στις 8.304 μονάδες. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB χάνει οριακά 0,01% στις 15.793 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,56% στις 295 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητη για το Μάιο. Σε ετήσια βάση εμφάνισε πτώση 2,3%. Τον ίδιο μήνα η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 0,8% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε ετήσια. Από την πλευρά τους οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής 0,1% στο μήνα και πτώση 1,4% στο έτος, ενώ για τη μεταποίηση άνοδο 0,3% στο μήνα και πτώση 1,6% στο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.