ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβαίνει η Wall μετά από το άνοιγμα των πρακτικών της Fed

19:00 - 10 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ανεβαίνει η Wall μετά από το άνοιγμα των πρακτικών της Fed
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της Wall που έγινε στις 18 και 19 Ιουνίου, γεγονός που επικέντρωσε το ενδιαφέρον των παγκόσμιων αγορών για την Τετάρτη.

 

Ο Dow ενισχύεται 0,24% στις 15.336 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,48% στις 3.519 μονάδες.

 

Ο S&P 500  κερδίζει 0,22% στις 1.655 μονάδες.

 

Η νομισματική επιτροπή της Fed, της οποίας η συνεδρίαση διεξήχθη στις 18 και 19 Ιουνίου, καταδεικνύει τον διχασμό μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της τράπεζας, ως προς την ημερομηνία τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων.


Ειδικότερα, αρκετά μέλη υποστηρίζουν την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της αγοράς εργασίας, προτού μπει ένα τέλος στο πρόγραμμα.


Από την άλλη πλευρά, ορισμένα μέλη κατέστησαν αναγκαία τον τερματισμό του προγράμματος εντός του 2013, συντομότερα δηλαδή από ότι αρχικώς είχε προγραμματιστεί.


Υπενθυμίζεται, πως Μπεν Μπερνάνκι, πρόεδρος του Δ.Σ. της Fed, είχε τοποθετήσει χρονικά τον τερματισμό στα μέσα του 2014.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Morgan Chase, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

 

Σημαντική υποχώρηση έχει η μετοχή της Netflix, ενώ στον αντίποδα ο τίτλος της Ebay ενισχύεται άνω του 1,10%.

 

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής για το Μάιο μειώθηκαν κατά 0,5, ενώ οι πωλήσεις χονδρικής σημείωσαν άνοδο 1,6%.

Παράλληλα, τα αποθέματα διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,3% το Μάιο, ενώ των μη διαρκών αγαθών κατά 0,8%.

 

Ευρώπη

 

Η αναμονή για τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed έφερε απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προχωρούν και σε κατοχύρωση των κερδών που κατέγραψαν την Τρίτη.

Ο FTSE έχασε 0,295 στις 6.505 μονάδες, παρά την άνοδο που είχε η μετοχή της Burberry, που κατέγραψε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το α' τρίμηνο χρήσης.

Ο CAC υποχώρησε 0,07% στις 3.841 μονάδες.

Ο DAX έπεσε 0,11% στις 8.049 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες, με τον IBEX 35 να χάνει 0,37% στις 7.985 μονάδες ενώ καθοδικά κινήθηκε και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, χάνοντας 0,72% στις 15.677 μονάδες.

Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 295 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναμένει ενίσχυση της ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ μέσα στο β' εξάμηνο του 2013.

«Με δεδομένη την θετική διάθεση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, πρέπει να αναμένεται συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης», επισημαίνει το υπουργείο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να πλήττει τις γερμανικές εξαγωγές και ότι η τόνωση της ανάπτυξης από τις νέες αγορές στην Ασία και στην Νότια Αμερική θα είναι πιθανότατα ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν.

«Επομένως, οι οικονομικοί κίνδυνοι από την παγκόσμια οικονομία επανέρχονται κατά κάποιον τρόπο στο προσκήνιο», προειδοποιεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πάντως εκτιμά ότι η επίδοση των εξαγωγών θα παραμείνει θετική.

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας παραμένει, όπως σημειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει, χάρη στην αύξηση των εισοδημάτων, τον χαμηλό πληθωρισμό και την σταθερή αγορά εργασίας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:21 - 10 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.