ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tαλαιπωρία στην Ευρώπη λόγω του άσχημου οικονομικού κλίματος στη Γερμανία

15:17 - 16 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οι αγορές φοβούνται ότι μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας και του EFSF η κρίση χτυπάει για τα καλά την πόρτα της Γερμανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές λοιπόν, κινούνται πτωτικά καθώς ο δείκτης ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία σημείωσε απροσδόκητη πτώση, ενώ τα αμερικανικά futures σημείωσαν μικρές μεταβολές πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Goldman Sachs και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ. Χαμηλότερος των προσδοκιών ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για τη Γερμανία.

 

Συγκεκριμένα, υποχώρησε στο 36,3 από 38,5 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στο 39,6. Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,10% ενώ σε Παρίσι και Φρανκφούρτη οι δείκτες CAC 40 και DAX σημειώνουν πτώση 0,33% και 0,20 αντίστοιχα. Ο Stoxx 600 έσβησε τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα καθώς οι μετοχές των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Stoxx Europe 600 κέρδισε λιγότερο από 0,1% στις 297,56 μονάδες στο Λονδίνο, καθώς δύο μετοχές του δείκτη σημείωναν άνοδο για κάθε μια που έπεφτε. Οι μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι χθες σε σχεδόν υψηλό έξι εβδομάδων καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση.  Τα συμβόλαια στον δείκτη Standard & Poor’s 500 σημείωσαν οριακή άνοδο 0,5%, ενώ ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,5%.

 

Η Rio Tinto Group κέρδισε 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης 7% στη παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Telecom Italia SpA κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο του 1997, σημειώνοντας βουτιά 4,1% στα 48,28 σεντς, αφού ανακοίνωσε την ματαίωση του σχεδιασμού της για απόσχιση της εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.