ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζήτηση κατεύθυνσης στην Wall, κάτω η Ευρώπη

17:04 - 16 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν λόγω πτώσης του γερμανικού δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης.

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν οι δείκτες στο αμερικάνικο Χρηματιστήριο μετά τα χθεσινά ρεκόρ και με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου της Goldman Sachs και της Coca Cola. Ο Dow Jones κινείται μάλλον σταθεροποιητικά στις 15.467 μονάδες, ο Nasdaq στις 3.607 μονάδες και ο S&P στις 1.680 μονάδες, με μικρέ απώλειες.  Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Coca Cola υποχωρεί 2,1%, λόγω πτώσης στα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου. Άνοδο 0,8% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, μετά τον διπλασιασμό των κερδών δεύτερου τριμήνου. Η μετοχή της Johnson & Johnson κινείται 1,1% υψηλότερα, καθώς τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη. Πτώση 1,2% σημειώνει η Ford, ύστερα από την απόφαση της Goldman Sachs να αποσύρει την μετοχή από τη λίστα με τα "buy".

 

Στο μεταξύ, την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών σημείωσε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών καταναλωτή, λόγω της ανόδου στην τιμή της βενζίνης. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιούνιο, από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.  Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 0,3%. Οι τιμές στην ενέργεια πραγματοποίησαν άλμα 3,4%, ωθούμενες από την αύξηση 6,3% στην τιμή της βενζίνης.  Σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 1,8%, έναντι 1,4% τον Μαϊο. Με ρυθμό 0,3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, τον υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

 

Ευρώπη

Οι αγορές φοβούνται ότι μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας και του EFSF η κρίση χτυπάει για τα καλά την πόρτα της Γερμανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές λοιπόν, κινούνται πτωτικά καθώς ο δείκτης ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία σημείωσε απροσδόκητη πτώση. Συγκεκριμένα, υποχώρησε στο 36,3 από 38,5 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στο 39,6.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,10% ενώ σε Παρίσι και Φρανκφούρτη οι δείκτες CAC 40 και DAX σημειώνουν πτώση 0,44% και 0,50, στις 8.201 και3.855 μονάδες  αντίστοιχα. Ο Stoxx 600 έσβησε τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα την Τρίτη καθώς οι μετοχές των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Stoxx Europe 600 κέρδισε λιγότερο από 0,1% στις 297,56 μονάδες στο Λονδίνο, καθώς δύο μετοχές του δείκτη σημείωναν άνοδο για κάθε μια που έπεφτε. Οι μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι χθες σε σχεδόν υψηλό έξι εβδομάδων καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση.  Η Rio Tinto Group κέρδισε 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης 7% στη παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Telecom Italia SpA κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο του 1997, σημειώνοντας βουτιά 4,1% στα 48,28 σεντς, αφού ανακοίνωσε την ματαίωση του σχεδιασμού της για απόσχιση της εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.