ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρυσά» κέρδη στην Ασία, με οδηγό την Κίνα

09:12 - 23 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Χρυσά» κέρδη στην Ασία, με οδηγό την Κίνα
Ενίσχυση για τον Nikkei.

Με οδηγό τα κέρδη που σημειώνουν οι μεταλλευτικές εταιρίες της Κίνας μετά από τη μεγάλη αύξηση του χρυσού τη Δευτέρα, οι ασιατικές αγορές συνεχίζουν με κέρδη τη συνεδρίαση της Τρίτης, ωθούμενες και από το νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο S&P 500 στη Wall χθες.

 

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,8%, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,5%.

 

Στην Ν. Κορέα, ο Kospi κερδίζει 1,05% και ο S&P/ASX 200 ανεβαίνει 0,12%.

 

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ενισχύεται 1,82% και ο Hang Seng ανεβαίνει 2,13%.

 

Στην Ιαπωνία, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης για την οικονομία της χώρας, αναφέροντας ότι η ανάκαμψη είναι πλέον αυτοσυντηρούμενη.

 

Η αναφορά του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμιζε ότι « οι πρόσφατες εξελίξεις στις τιμές υποδηλώνουν ότι ο αποπληθωρισμός υποχωρεί», εξαιτίας του δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων τόνωσης.

 

Στην, Κίνα, κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να μην υποχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας κάτω από το 7% εν όψει του γ' τριμήνου.

 

Σημειώνεται ότι προ ημερών η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ μειώθηκε στο 7,5% για το β’ τρίμηνο, από 7,7% που ήταν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.