ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

10:23 - 26 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές
Αρνητικό το κλίμα στην Ασία, με -3% ο Nikkei.

Μετά από τις ισχυρές απώλειες που έγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη, βρίσκονται σε προσπάθεια ανάκαμψης για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την ισπανική αγορά να πραγματοποιεί πολύ μεγάλα κέρδη στο άνοιγμα. 

 

Στους επιμέρους κλάδους, οι τράπεζες ξεχωρίσουν ανοδικά, μετά από την αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης από την Credit Suisse σε «overweight».

 

Ο FTSE ενισχύεται οριακά 0,045 στις 6.621 μονάδες.

 

Ο CAC ανεβαίνει 0,69% στις 3.991, ωθούμενος από τη μετοχή της Renault που γράφει κέρδη άνω του 5%.

Ο DAX υποχωρεί 0,37% στις 8.348 μονάδες.

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 κερδίζει 2,24% στις 8.377 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,425 στις 16.514 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,03% στις 301 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 2,2% για τον Ιούνιο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τον 2012. Σε σχέση με το Μάιο, έγραψαν πτώση 0,8%.

 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία ανήλθε στις 82 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 79 μονάδες. 
Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στις 79 μονάδες, σύμφωνα με τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία. 

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Renault ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 15% για το α' εξάμηνο. Η άνοδος των κερδών έρχεται ως επόμενο της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς η διοίκηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισε συμφωνία με τους εργαζόμενους για μείωση του προσωπικού κατά 17% το Μάρτιο.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα ασιατικά χρηματιστήρια έγραψαν απώλειες στις συνεδριάσεις τους, με την ιαπωνική αγορά να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο κύριος λόγος για τη σημαντική υποχώρηση στο Τόκιο ήταν η αποδυνάμωση του δολαρίου σε έναντι του γεν, γεγονός που έφερε κατρακύλα στις μετοχές των εξαγωγέων.

Ο Nikkei έχασε 3%, ενώ και αντίστοιχες απώλειες είχε και ο ευρύτερος Topix.

Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρεί 0,65% και ο Hang Seng ανεβαίνει οριακά 0,04%.

Ο Kospi παραμένει σταθερός, ενώ ανοδικά κινείται ο αυστραλιανός S&P/ASX 200, κερδίζοντας 0,17%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, την μεγαλύτερη άνοδο από τα τέλη του 2008 εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία τον Ιούνιο, παρέχοντας κάποιες καλές ειδήσεις για την Τράπεζα της Ιαπωνίας στην προσπάθειά της να υπερβεί τον αποπληθωρισμό των τελευταίων 15 ετών, με ένα μαζικό πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και είναι η πρώτη αύξηση που σημειώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Στο μέτωπο των επιχείρησεων, η Samsung Electronics αύξησε κατά 50% τα κέρδη της για το β' τρίμηνο, αλλά οι δραστηριότητες της εμφάνισαν μείωση για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας έγραψε καθαρά κέρδη 7,77 τρις. γουόν (7 δισ. δολάρια) στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, από τα 5,05 τρις. γουόν στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 26 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.