ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το «δεξί» άνοιξε η Wall μετά από τα θετικά μάκρο

16:37 - 13 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με το «δεξί» άνοιξε η Wall μετά από τα θετικά μάκρο
Συνεχίζει η καλή πορεία των ευρωαγορών, με το γερμανικό ZEW στο επίκεντρο των επενδυτών.

Τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα δίνουν πάτημα για κέρδη στη Wall, που επανέρχεται στο «πράσινο» μετά από τη νευρική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο Dow κερδίζει 0,15% στις 15.438 μονάδες.

Ο Nasdaw ανεβαίνει 0,19% στις 3.676 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,15% στις 1.692 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% για τον Ιούλιο.  Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μεταξύ 0,1 - 0,8%.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων για τον Ιούνιο ανέρχεται σε 0,6%, από 0,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Εάν αφαιρεθεί από τα στοιχεία Ιουλίου η πτώση 1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών, ωστόσο η αύξηση οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο κόστος των καυσίμων, σημάδι πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, άνοδος μικρότερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 0,8%. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,4%, στο πλαίσιο των μειώσεων των προηγούμενων μηνών.

Ακόμα, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ αργότερα μέσα στην Τρίτη. Οι επενδυτές θα εστιάσουν στο αν ο κ. Λόκχαρτ θα κάνει κάποια αναφορά στον περιορισμό του προγράμματος κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Microsoft υποβαθμίστηκε από την Stifel Nicolaus.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Καλή είναι η σημερινή ημέρα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δείκτες συνεχίζουν να βρίσκονται σε θετική τροχιά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τα νέα από τη Γερμανία, καθώς ο δείκτης ZEW δείχνει ότι ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο +0,30%.

Η μετοχή της E.ON ενισχύεται κατά +2,94%, ενώ από την άλλη πλευρά η μετοχή της K+S AG υποχωρεί -2,20%, καθώς ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Επιπλέον, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανεβαίνει +0,48%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 προσθέτει +0,70% και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται +0,33%.

Θετικό είναι το κλίμα και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να κερδίζει +0,30% και στον FTSE MIB στο Μιλάνο να βρίσκεται στο +0,46%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 13 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.