ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

09:24 - 19 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές
Με άνοδο έκλεισε το Τόκιο, ενισχυόμενο από τους εξαγωγείς.

Με μικτή εικόνα κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,79%.

Στην Ν. Κορέα, ο Kospi έχασε 0,13%, ενώ ο στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί κατά 0,16%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ανεβαίνει 0,74% και ο Hang Seng ενισχύεται οριακά 0,06%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 12,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, όμως το ποσοστό αυτό ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν αύξηση 13,1%.

Παράλληλα, η Ιαπωνία εμφάνισε το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ιστορία της τον Ιούλιο, στα 1,02 τρισ. γεν (10,5 δισ. δολάρια), καθώς το αδύναμο γεν και οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου κατέστησαν τις εισαγωγές ενέργειας ακόμα πιο ακριβές, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει τα εταιρικά κέρδη. Οι αναλυτές ανέμεναν το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στα 785,6 δισ. γεν.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 19,6% τον Ιούλιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών, έναντι του 15,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επανήλθε η ανησυχία για τις επόμενες νομισματικές κινήσεις της Federal Reserve και για το πότε και κατά πως θα περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, ύψους 85 δισ. δολαρίων το μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.