ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα με το «αριστερό» στην εβδομάδα για το Χ.Α.

17:18 - 26 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Πρεμιέρα με το «αριστερό» στην εβδομάδα για το Χ.Α.
Αρνητικό το κλίμα στην αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα α' εξαμήνου να «μαγνητίζουν» την προσοχή των επενδυτών.

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων και των συνεχόμενων δηλώσεων των ευρωπαϊκών αξιωματούχων κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να πραγματοποιεί μικρές μεταβολές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τα κέρδη της Παρασκευής.

 

Στους «κερδισμένους» της Δευτέρας, ξεχώρισε η Eurobank, η μετοχή της οποίας έγραψε άνοδο 1,88%. Το κλίμα για τις υπόλοιπες τράπεζες δεν ήταν το ίδιο θετικό, καθώς σημείωσαν υποχώρηση, με εξαίρεση τον τίτλο της Πειραιώς που παρέμεινε σταθερός. 


Ο Γενικός Δείκτης έχασε 0,61% στις 918,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος της συνεδρίασης ανήλθε στα 18,3 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του δείκτη Κατασκευών και Υλικών (+1,26%).
Από τις 140 μετοχές που διακινήθηκαν, 64 σημείωσαν πτώση, 56 άνοδο και 20 παρέμειναν αμετάβλητες.

 

Οι επενδυτές συνέχισαν για μια ακόμα μέρα να παρακολουθούν τις τοποθετήσεις αξιωματούχων στην Ευρώπη, με τα σενάρια για την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος να κρατούν καλά.

 

Στο κλίμα νευρικότητας συνέβαλαν και οι ισχνές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

Ακόμα, την τρέχουσα εβδομάδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις των οικονομικών μεγεθών των εισηγμένων για τη χρήση του α' εξαμήνου του έτους.

 

Μέχρι την Παρασκευή, αποτελέσματα θα ανακοινώσουν, μεταξύ άλλων, η Εθνική , η Alpha , η Eurobank , o ΟΠΑΠ , τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ .

Τελευταία τροποποίηση στις 23:05 - 26 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.