ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατήρησε τις 880 μονάδες το Χ.Α.

17:32 - 28 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Διατήρησε τις 880 μονάδες το Χ.Α.
Οριακές μεταβολές στην αγορά, με τη μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει σημαντικά κέρδη.

Μετά από τις «ελεύθερη πτώση» που έφεραν οι απώλειες του 4% για το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, η αγορά παρουσίασε οριακές μεταβολές στη σημερινή συνεδρίαση.

 

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ μέσα στο 2013 ηρέμησαν κάπως τους επενδυτές που δεν ακολούθησαν το κλίμα έντονης νευρικότητας που επικράτησε στους ευρωπαϊκούς δείκτες λόγω της επικείμενης στρατιωτικής εμπλοκής της Δύσης -ΗΠΑ και ενδέχεται να ακολουθήσουν Βρετανία και Γαλλία- στη Συρία.

 

Ειδικότερα, στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του νομοσχεδίου για την πώληση των κρατικών λαχείων ο κ. Στουρνάρας ανέφερε:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία έχουν σαφώς θετικό πρόσημο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σύμφωνα με τους στόχους, αλλά και από την πλευρά της παραγωγής έχουμε στοιχεία που μας δημιουργούν αισιοδοξία και ιδιαίτερα από τον τομέα του τουρισμού». 

«Εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, τότε η πρόβλεψη για το ΑΕΠ φέτος θα κυμανθεί σε ένα εύρος, ίσως, καλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις. Οι εξελίξεις για την Ελλάδα, θεωρώ ότι θα συνεχίσουν να είναι θετικές» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμηνού που θα ανακοινωθούν σήμερα αλλά και τις επόμενες δύο μέρες, με την Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνεθι τα οικονομικά μεγέθη της μετά από την λήξη της συνεδρίασης.

 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Alpha Bank κέρδισε 3,39%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον 25αρη. Αντίθετα, σημαντικές απώλειες έγραψαν οι τίτλοι των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil.

 

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,04% στις 881,03 μονάδες ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 30,8 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των μετοχών κυμάνθηκε στα 21,7 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 28 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.