ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για τη Wall, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται για μια ακόμα φορά στη Fed

16:37 - 29 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μικρά κέρδη για τη Wall, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται για μια ακόμα φορά στη Fed
Νευρικότητας συνέχεια στις ευρωαγορές. Ξεχωρίζει η Vodafone στο Λονδίνο.

Με νευρικότητα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τον προβληματισμό για τις επόμενες κινήσεις της Fed, αλλά και για την κατάσταση στη Συρία να προβληματίζουν τις αγορές.

Ο Dow πέφτει 0,04% στις 14.818 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,13% στις 3.599 μονάδες.

Ο S&P 500 μένει σταθερός στις 1.635 μονάδες.

Οι επενδυτές αποτιμούν τα θετικά οικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στη Fed. Η ομοσπονδιακή τράπεζα έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο η αμερικανική οικονομία εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, θα προβεί σε σταδιακό περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 85 δισ. δολάρια το μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι καθιερωμένες εβδομαδιαίες  νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 και διαμορφώθηκαν στις 331.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κατατεθούν 332.000 νέες αιτήσεις.

Οι προσλήψεις υποχώρησαν ελαφρώς τον Ιούλιο αλλά ανέκαμψαν τον τρέχοντα μήνα, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για ανακοίνωση της απόσυρσης των κινήτρων από τη Fed εντός του Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,5% το β' τρίμηνο  σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι +1,7% που ήταν η αρχική μέτρηση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ στο +2,3%.

Η θετική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του εμπορικού ελλείμματος.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πτώση κερδών 7,1% παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία πώλησης ειδών ρουχισμού Guess. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 39,9 εκατ. δολ., ή 47 σεντς ανά μετοχή, από 42,9 εκατ. δολ., ή 49 σεντς ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 52 σεντς ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 639 εκατ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 36 σεντς και έσοδα 622,9 εκατ. δολ.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που άφησαν πίσω τους τις ανησυχίες των επενδυτών για μία τυχόν στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία 
Η μετοχή της Vodafone πρωταγωνιστεί στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς σημειώνει ράλι ανόδου με +8,53%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Verizon Communications να πουλήσει το 45% που κατέχει στην κοινή εταιρεία τους τη Verizon Wireless. 
Με τη Vodafone να σέρνει το χορό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,37%. Ωστόσο, οι πετρελαϊκές εταιρείες διανύουν μία δύσκολη ημέρα, καθώς η άνοδο της τιμής του πετρελαίου λόγω της Συρίας οδηγεί σε πτώση της μετοχή τους. Συγκεκριμένα, απώλειες -1,33% καταγράφει η μετοχή της Royal Dutch Shell και πτώση -0,99% σημειώνει η μετοχή της γαλλικής Total. 
Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο +0,71%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη προσθέτει +0,20% και στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει +0,32%. 
Θετική είναι η εικόνα και στην περιφέρεια της Ευρώπης, με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να βρίσκεται στο +0,08% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κερδίζει +0,69%.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.