ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «πράσινο» το κλείσιμο του Χ.Α.

17:28 - 29 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Στο «πράσινο» το κλείσιμο του Χ.Α.
Κέρδη 1,4% για το Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο τζίρο.

Ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παίρνουν θετικά μηνύματα από τη νέα επένδυση της Philip Morris στην Ελλάδα.

 

Ακόμα, η μερική αποκλιμάκωση των πιέσεων της Δύσης προς το καθεστώς του Άσαντ και οι δηλώσεις αξιωματούχων σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα αναμένουν την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών στη Συρία, έχουν ρίξει τις πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές αγορές, ηρεμώντας το επενδυτικό κλίμα.

 

Πίσω στην Αθήνα, οι τράπεζες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Πειραιώς την Τετάρτη. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 3,5 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2013.

 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλα κέρδη έγραψαν οι μετοχές των Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ και του Ελλάκτωρα. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι των Motor Oil και ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

 

Ο Γενικός Δείκτης έγραψε άνοδο 1,45% στις 893,77 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 31,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των μετοχών διαμορφώθηκε στα 19,7 εκατ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:04 - 29 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.