ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «όχι» από τη Βρετανία στο επίκεντρο των επενδυτών στις ευρωαγορές

10:26 - 30 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Το «όχι» από τη Βρετανία στο επίκεντρο των επενδυτών στις ευρωαγορές
Νευρικότητα στην Ασία, απώλειες για τον Nikkei στο Τόκιο.

Με μικρές μεταβολές ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ερμηνεύσουν το «άκυρο» της βρετανικής Βουλής για στρατιωτική επέμβαση της χώρας στη Συρία.

 

Με ιδιαίτερο ενδαιφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη μέρα.

 

Ο FTSE ανεβαίνει 0,29% στις 6.502 μονάδες.

 

Ο CAC πέφτει οριακά 0,03% στις 3.895 μονάδες, με τη άνοδο της μετοχή της L' Oreal να ξεχωρίζει στο Παρίσι,

 

Ο DAX ενισχύεται 0,07% στις 8.200 μονάδες, με τον τίτλο της Deutsch Bank να ενισχύεται, μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την JP Morgan Cavezone.

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 χάνει 0,14% στις 8.420 μονάδες, ενώ απώλειες 0,14% στις 16.854 μονάδες έχει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,29% στις 300 μονάδες.

Από το μέτωπο του κρατικού δανεισμού, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας ενισχύεται, μετά από την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας που «παγώνει» τις απολύσεις στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

 

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,4% υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Ιούλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,5%.

 

Ωστόσο, σημειώνεται πως σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,3%.

 

Ο δείκτης τιμών κατοικιών στη Βρετανία ανέβηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο  και +3,5% υψηλότερα έναντι του προηγουμένου έτους. Τον Ιούλιο οι τιμές κατοικιών σημείωσαν άνοδο +0,9% σε μηνιαία βάση και ήταν 3,9% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

 

Επίσης, οι τιμές κατοικιών ήταν 1,4% υψηλότερα στο τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο, σε σχέση με τους τρεις μήνες που έληξαν τον Μάιο.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ασιατικοί δείκτες την Παρασκευή, με τις απώλειες που γράφουν οι ενεργειακές μετοχές στον απόηχο της πτώσης σε πετρέλαιο και χρυσάφι να επηρεάζουν τις κινήσεις των επενδυτών.

Ο Nikkei έχασε 0,5% ενώ ευρύτερος Topix υποχώρησε 0,9%.

Ο S&P/ASX 200 ανεβαίνει 0,69%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ενισχύεται 0,385 και ο Hang Seng παραμένει σταθερός.

Το κλίμα νευρικότητας ενισχύθηκε μετά από την απόφαση της βρετανικής Βουλής να μην ψηφίσει την ανοιχτή στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες σημειώνουν μεγάλη υποχώρηση σε μηνιαίο επίπεδο. Το Τόκιο έπεσε άνω του 3%.

Στα μάκρο της ημέρας, η  ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 30 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.