ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall, αναμένοντας τον Ομπάμα για τη Συρία

16:42 - 10 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στη Wall, αναμένοντας τον Ομπάμα για τη Συρία
Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Η σιγή... στα «τύμπανα πολέμου» που φαίνεται να επέρχεται γύρω από το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης της Δύσης στη Συρία, φαίνεται πως γίνεται θετικά αποδεκτή από τους επενδυτές, που συνεχίζουν  στο θετικό τέμπο των κερδών της Δευτέρας.

Ο Dow κερδίζει 0,40% στις 15.122 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,40% στις 3.721 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% στις 1.679 μονάδες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να αναγγείλει πανεθνικό διάγγελμα, κατά το οποίο θα τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο επέμβασης κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Πάντως, το κλίμα έντασης στην περιοχή της Συρίας φαίνεται να αποκλιμακώνεται, μετά από το μπαράζ δηλώσεων από αξιωματούχους τη Δευτέρα και σήμερα.

 

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά και από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, με το Πεκίνο να εμφανίζει ,μεγαλύτερη του αναμενομένου, βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής για τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζει η «αλλαγή σκυτάλης» στον Dow Jones Industrials.

Η μετοχή της Alcoa, που βρίσκεται στον Dow εδώ και 54 χρόνια, θα αντικατασταθεί από τη μετοχή της Nike, ενώ ο τίτλος της Visa θα αντικαταστήσει εκείνον της H-P, ο οποίος εντάχθηκε στον δείκτη από το 1997. Η μετοχή της Bank of America, που βρίσκεται στον δείκτη των blue chip τα τελευταία πέντε χρόνια, θα αντικατασταθεί από εκείνη της Goldman Sachs.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του Dow, οι αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ μετά το πέρας της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου, αντικατοπτρίζουν τη φθίνουσα πορεία των οικονομικών μεγεθών των τριών αυτών επιχειρήσεων και την πτώση της αξίας της μετοχής τους.

 

Σημειώνεται ότι στις 20.00, ώρα Ελλάδος, η Apple θα προχωρήσει στην παρουσιάση του νέου μοντέλου iPhone.

 

Η μετοχή της Netflix ενισχύεται άνω του 10% στον Nasdaq.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Ράλι ανόδου πραγματοποιούν σήμερα οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και με τον κίνδυνο μίας στρατιωτικής επέμβαση των ΗΠΑ να απομακρύνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο +1,36%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει +0,97%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έχει κάνει άλμα στο +1,99% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται +1,70%.
Θετικό είναι το κλίμα και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να βρίσκεται στο +1,59% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να προσθέτει +0,66%.

Εν τω μεταξύ, άλμα 13,13% σημειώνει η μετοχή της Neste Oil, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της εταιρείας διύλισης για τα αποτελέσματα του έτους.
Σημαντικά κέρδη, της τάξης του 7% περίπου, καταγράφει και ο τίτλος της Ashmore Group, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού εκτινάχθηκαν κατά 22% το έτος που έληξε τον Ιούνιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 10 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.