ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στάση αναμονής» στη Wall μετά από τα μάκρο

16:40 - 12 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Στάση αναμονής» στη Wall μετά από τα μάκρο
Νευρικότητας συνέχεια στις ευρωαγορές.

Με οριακές μεταβολές άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη.

 

Οι εξελίξεις γύρω από τη Συρία αναμένεται να βρεθούν για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο των επενδυτών, καθώς σήμερα συναντιούνται στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ - Ρωσίας, Κέρι και Λαβρόφ.

 

Ο Dow χάνει 0,04% στις 15.317 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% στις 3.719 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 0,13% στις 1.687 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Apple σημειώνει μικρή ανάκαμψη μετά από τις απώλειες άνω του 5% που έγραψε την Τετάρτη.

Στα μάκρο της ημέρας, κάτω από τις 300.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από το 2006, ωστόσο η μείωση αποδίδεται σε καθυστερήσεις της μηχανογράφησης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 31.000 σε 292.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

Ωστόσο, αξιωματούχος του υπουργείου διευκρίνισε ότι δύο πολιτείες προχώρησαν σε αναβάθμιση των συστημάτων μηχανογράφησης, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει η επεξεργασίας κάποιων αιτήσεων.

 

«Δεν θεωρώ απαραίτητα ότι πρόκειται για μεταβολή των συνθηκών στις συνθήκες της αγοράς εργασίας», είπε.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Χαμηλή κινητικότητα και διστακτικότητα χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την ανακοίνωση για τη βιομηχανική παραγωγή στην ΕΕ, που παρουσίασε μικρή πτώση τον Ιούλιο. 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται με άνοδο +0,04%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει +0,11% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται +0,09%. Έξαλλου, στη Μαδρίτη ο Ibex 35 καταγράφει κέρδη με +0,41%. 
Στο Παρίσι ωστόσο, ο CAC 40 παρουσιάζει απώλειες -0,15%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB χάνει -0,16%. 
Εν τω μεταξύ, κέρδη +4,64% παρουσιάζει η μετοχή της εταιρείας λιανικού εμπορίου Home Retail Group, καθώς η αγορά υποδέχθηκε θετικά τα στοιχεία για την κερδοφορία της εταιρείας. Στο +2,05% βρίσκεται η μετοχή της Vivendi μετά την ανακοίνωση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου ότι θα διαχωριστεί σε δύο διαφορετικές εταιρείες. Η μετοχή της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Wm. Morrison Supermarkets κερδίζει +2,89% καθώς αναμένει αύξηση των πωλήσεων στο β' μισό του έτους. 
Τη μεγάλη ανατροπή πέτυχε η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας RWE, καθώς εννοεί το πρωί κατέγραφε απώλειες μεγαλύτερες του -2,5%, το μεσημέρι άλλαξε πρόσημο και σημειώνει άνοδο +3,47%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.