ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

15:48 - 13 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ημέρα απωλειών για τις ασιατικές αγορές. Κέρδη για τον Nikkei στο Τόκιο.

Αρνηικό κλίμα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών να υποχωρούν καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν. Εξάλλου, το κλίμα βαραίνει και εν όψει των αποφάσεων της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) και την εκλογή του νέου προέδρου της. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο κατά 0,5% για τον μήνα Αύγουστο, με τις αγορές αυτοκινήτου και ηλεκτρονικών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός.

Χαρακτηριστικό της ημέρας είναι η συνεχής και έντονη διακύμανση των δεικτών και η εναλλαγή σε αρνητικό και θετικό έδαφος. Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυτή την ώρα κερδίζει +0,08%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχει ζημίες -0,27% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει οριακή άνοδο +0,02%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να χάνει -0,01% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει πτώση -0,15%.

Επιπλέον, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει οριακή απώλειες -,006%.

Ασία

Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei ωστόσο στο Τόκιο να διατηρείται σε θετικό έδαφος.
Οι επενδυτές διατήρησαν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Fed την επόμενη εβδομάδα.
Σε αυτό το κλίμα ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη σημείωσε πτώση -0,89% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,39%.
Απώλειες κατέγραψαν επίσης οι δείκτες σε Αυστραλία και Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα, ο S&P/ASX 200 στο Σίδνεϊ έχασε -0,44% και ο Kospi στη Σεούλ κατέγραψε απώλειες -0,49%.
Από την άλλη πλευρά, στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε μικρή άνοδο +0,12%, διατηρώντας την κερδοφορία της τελευταίας εβδομάδας και τους επενδυτές να διατηρούν τις θέσεις τους εν όψει και του επερχόμενου τριήμερου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 13 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.